Lexus NX - primul teaser al unui viitor crossover japonez, rival pentru Audi Q5

de Bogdan Mirică
Vineri, 04.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus va expune la Salonul Auto de la Beijing versiunea de serie a crossover-ului NX, caracterizat în trecut de linii colţuroase regăsite pe conceptul cu acelaşi nume.

Urmareste Automarket
După ce şi-a făcut apariţia la cele mai importante saloane de la sfârşitul anului trecut, Frankfurt şi Tokyo, noul Lexus NX se pregăteşte să debuteze şi în versiune de serie cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, desfăşurat în China începând cu 20 aprilie.

Dacă prototipul expus în toamnă a impresionat prin designul său colţuros şi extrem de agresiv, versiunea de serie ar trebui să adopte un design uşor cuminţit, dar dominat în continuare de trăsăturile specifice brandului.

Asta înseamnă că vom vedea grila trapezoidală cu care ne-au obişnuit toate modelele Lexus, încadrată de blocuri optice angulare şi de lumini LED poziţionate sub acestea.

Primul teaser al modelului de stradă demonstrează similarităţi între aspectul frontal al crossover-ului NX şi cel al sedanului IS, prezent deja pe piaţă.

Modelul, destinat a se bate în segmentul premium cu reprezentanţi ca BMW X3 şi Audi Q5, se va folosi de resursele unui motor de generaţie nouă, un „benzinar” de 2.0 litri VVT-i, cu patru cilindri, supraalimentat, capabil să ofere peste 200 de cai putere. Unitatea va fi asistată de cutia CVT şi de un sistem de tracţiune integrală.

Pentru eficienţă sporită, noul NX ar putea prelua ansamblul hibrid regăsit deja pe sedanul Lexus ES300h, rivalul lui BMW Seria 5. Asta înseamnă utilizarea unui motor pe beniznă de 2.5 litri, cu patru cilindri, asistat de un motor electric.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru