Lexus prezintă un exemplar unicat al lui RX 500h, inspirat din filmul Black Panther. Mașina, creată în colaborare cu Adidas

de Tiberiu Safta
Marti, 15.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus și Adidas au creat împreună un exemplar unicat al SUV-ului RX 500h, inspirat din noul film Black Panther: Wakanda Forever. Noul exemplar aduce o vopsea cu o grafică specială și sugerează cum arată personajul Black Panther în vestimentație sportivă.

Cu ocazia premierei noului film Black Panther: Wakanda Forever, constructorul nipon de mașini de lux și-a unit forțele cu Adidas pentru a crea un exemplar unicat special. Este vorba despre un model RX 500h, care a fost vopsit într-o culoare specială neagră cu o grafică mov și cu accente aurii.

Prin acest exercițiu de design, Lexus și Adidas și-l imaginează pe Black Panther, personajul principal și eroul filmului, într-o vestimentație sportivă. Tema de design reprezintă, de altfel, culorile oficiale ale echipei naționale atletice din Wakanda, țara fictivă din film.

În imagini putem observa accentele aurii în zona prizelor de aer din față, la ramele geamurilor laterale, la sigle și la mânerele portierelor. Pe capotă avem o grafică specială sub forma unor romburi aurii, ce reprezintă colierul personajului principal. În partea din spate există și o emblemă cu inscripția „Vibe-Branium” scrisă în literele alfabetului imaginar din Wakanda.

Noua temă de design unică se regăsește și la interior, acolo unde avem scaune îmbrăcate în tapițerie specială mov, cu accente aurii la bord, în zona consolei centrale și la panourile portierelor.

Emblema Lexus este brodată pe tetierele scaunelor cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, iar sistemul de operare al ecranului multimedia a fost modificat pentru a reda numele mărcii japoneze în literele alfabetului din Wakanda.

Exemplarul unicat nu este de vânzare, în schimb, cele două companii oferă câteva tricouri speciale în culorile mașinii. Partea din față conține mesajul feminist „Educate a Woman, Educate a Nation” în literele alfabetului din Wakanda, iar în partea din spate este imprimat simbolul Vibraniului, un element chimic fictiv prezent în universul Marvel. Tricourile vor fi disponibile doar pentru un grup restrâns de influenceri.

Revenind la viața reală, exemplarul unicat dispune de un motor hibrid de 2.4 litri care dezvoltă 371 de cai putere și 551 Nm. Accelerația de la 0 la 96 de km/h este gata în 5.9 secunde, iar viteza maximă este de 209 km/h. Așa cum am precizat anterior, exemplarul unicat nu va fi comercializat.

via Lexus

Comentarii (1)

  • Care ar fi contribuția ADIDAS ? Preșuri, crampoane, cutie cu talc pentru o priză mai bună la volan ? Sau doar pentru îmbunătățirea unei imagini de marcă care în afara unui singur model nu prea are treabă cu sportivitatea. (vit. maxim-maximorum 209 km/h ?)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru