Lexus publică imagini noi cu viitorul SUV electric RZ. Debutează în această primăvară

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat o serie de imagini cu prototipul viitorului SUV electric RZ. Debutul este programat pentru primăvara acestui an.

Lexus continuă campania de promovare a viitorului SUV electric RZ, prin publicarea unor imagini noi cu prototipul primului model electric dedicat al mărcii nipone. Debutul este programat pentru primăvara acestui an.

Până atunci, însă, constructorul japonez vrea să accentueze câteva dintre elementele estetice ale noului SUV. Spre exemplu, grila frontală închisă, elementele de protecție din plastic de la nivelul aripilor, priza de încărcare de pe aripa stânga-față și banda LED care se întinde pe toată lățimea parții din spate.

Lexus nu a oferit detalii tehnice despre viitorul RZ, dar știm că acesta va împărți arhitectura e-TNGA cu Toyota bZ4x și Subaru Solterra. Primul oferă baterii cu capacitatea de până la 72.8 kWh și motorizări cu până la 218 cai putere. Autonomia estimată depășește 500 de kilometri.

Așa cum spuneam, debutul noului Lexus RZ electric este programat pentru primăvara acestui an.

via Lexus

Comentarii (7)

  • Bag de seama ca e mare plictiseala la Lexus. Altfel nu vad de ce naiba si-ar dori japonezii sa "accentueze priza de încărcare de pe aripa stânga-față". Dar, ma rog, Automarket stie mai bine.
    8 3
  • Mircea Badea
    nu arata rau, la bot ar mai fi de retusat..dar fiind suv tot pt manelisti e...
    2 9
  • Edikkk
    Made in China, dar aşa, făcută efectiv de chinezi şi pusă doar sigla de Lexus
    2 7
  • Nu prea pare SUV. Aduce cu un break sau hatch-back supradimensionat. Iar ca performanțe este deja subdimensionat ca baterie sau putere pentru a avea pretenții de ceva premium. Sfânta mediocritate.
    3 3
  • Spring făcut în China și vândut de 4 ori mai scump de Renault e foarte bun.

    Lexus făcut în China nu-i bun deloc.
    3 0
  • Seriff
    Spring e bun atata timp cat vine statul si iti da 50 % din valorea masinii moca, iti zic eu ca fara e-pomana nu mai cumpara nimeni asa ceva.
    2 2
  • Nu mai este de mult valabilă faza ca orice produs in China este foarte ieftin… In cazul mașinilor dacă punem cheltuielile de transport plus taxe, lucrurile se schimba. Cum altfel ajungem la 20.000 de euro la un Spring care nu este mașina ci doar o trotineta cu caroserie… lucru bun de altfel pentru intemperii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru