Lexus publică noi imagini teaser cu viitorul SUV electric RZ. Debutează în 2022

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 15.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat două imagini teaser cu viitorul SUV electric RZ. Debutul este programat pentru anul viitor, când va concura cu Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E și Audi Q4 e-tron Sportback.

Toyota și Lexus au semnat chiar ieri o premieră în industria auto: cele două mărci nipone au lansat nu mai puțin de 15 concepte electrice, care anunță modele viitoare. Printre ele s-a numărat și RZ, un SUV cu zero emisii pe care Lexus îl va lansa anul viitor.

Până atunci, însă, constructorul nipon de automobile a publicat acum două imagini teaser cu viitorul RZ. Versiunea de serie a conceptului LF-Z Electrified va miza pe un design exterior ceva mai cuminte, comparativ cu conceptul, dar va păstra și unele elemente estetice introduse de acesta din urmă.

Noul Lexus RZ va fi construit pe arhitectura e-TNGA, la fel ca Toyota bZ4x și Subaru Solterra. În imaginile teaser, japonezii au pus accentul pe versiunea RZ 450e care, potrivit zvonurilor, va fi echipată cu două motoare electrice.

În ceea ce privește autonomia, conceptul poate parcurge până la 600 de kilometri cu o singură încărcare, astfel că cifra versiunii de serie ar trebui să fie apropiată, dacă nu chiar identică.

Așa cum spuneam, noul Lexus RZ va debuta în cursul anului viitor.

Va avea rival precum Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E și Audi Q4 e-tron Sportback.

via Lexus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru