Lexus publică primele imagini ale unui concept care anunță un viitor IS electric

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a publicat primele imagini cu un nou concept al unei berline electrice, care seamănă, pe alocuri, cu modelul de serie IS.

Lexus a publicat primele imagini cu prototipul unei berline electrice. Mașina a fost anunțată încă din luna decembrie, atunci când Toyota și Lexus au dezvăluit mai multe concepte și prototipuri electrice cu ocazia anunțului strategiei de electrificare. Abia acum, însă, au fost publicate primele poze cu acest concept.

Deși nu poartă un nume, conceptul are silueta unei berline. Pe alocuri, design-ul conceptului pare a fi inspirat de cel al modelului de serie IS, diferența fiind un profil mai mic, specific unei mașini electrice din segmentul mediu.

Partea frontală are un design agresiv, unde se pot vedea două prize de aer mari în bara față și încă două prize de aer adiacente, amplasate direct sub faruri. Pentru a completa aspectul sportiv, capota dispune de alte două prize de aer.

Din partea laterală pot fi observate câteva asemănări cu modelul IS, în special în zona geamurilor. Lipsa unui motor termic și a trenului de rulare specific îi oferă conceptului o siluetă aerodinamică, astfel încât părțile din față și spate sunt mai arcuite față de un model de serie.

Mânerele sunt încorporate în portiere, iar aripile sunt evazate. În spatele aripilor față sunt prezente prize de aer, care continuă tema design-ului sportiv.

În partea din spate pot fi observate stopurile desenate în forma literei Y, care se întind până în zona aripilor spate. Un alt indiciu că acesta ar fi un concept electric este reprezentat de lipsa evacuărilor în zona unde ar fi amplasate de obicei. Design-ul conceptului este completat de către un eleron discret.

Recent, Lexus a publicat imagini și cu un concept al unui SUV electric. Ambele ar putea fi baza unor viitoare modele de serie electrice.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Poftim! Daca te scremi putin poti sa faci o masina electrica sa arate mai frumos decat un frigider sau masina de spalat.
    14 0
  • Un concept reusit. Sa speram ca si varianta de serie va arata asemanator.
    Ca si design e net superior Audi sau oribilitatilor de la BMW.
    Lexus LC este una dintre cele mai frumoase modele sport.
    5 9
  • Mircea Badea
    da sperante ca in sfarsit pot aparea masini frumoase dupa vreo 20 de ani de uratenie la mai toate firmele.
    4 1
  • inexorabil
    “Oameni educaţi”…Aşa, ca Mafioso. Punct cu punct:
    - e net superior LUI Audi;
    - “oribilitate” nu există în limba română, darămite la plural;
    - una…model.

    În concluzie, dacă simţiţi că nu prea vă ajută dovleacul, vizaţi admiterea la “Mihai Viteazul”. Veţi avea o carieră strălucită. Garantat!
    6 6
  • @inexopupu
    Știam deja, cu toții, că ești expert în tot ce înseamnă oribil.
    De aceea te și iubim fără contenire.
    6 6
  • @inexopupu
    Nii-noo, nii-noo, nii-noo!...
    2 3
  • @inexopupu
    Stai calm, inexicuțule, știm că „în viața publică” ești „cel mai băiat bun”...Doar aici, pe AM, îți dai arama pe față...
    De altfel, sunt destui care pe net sunt zmei, dar în viața reală sunt de-alde nea Caisă...You are not alone!

    Și ca să vezi cât te stimez, am și o dedicație pentru tine: https://www.youtube.com/watch?v=pAyKJAtDNCw
    :)
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru