Lexus RC F devine și mai nervos: aceasta e versiunea de circuit dedicată competițiilor GT din 2017

de Mircea Meşter
Marti, 28.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus scoate în față unul dintre cele mai agresive modele pe care le are în gamă anunțând o versiune dedicată curselor GT. Noul RC F GT3 oferă peste 500 CP și are 1300 de kilograme.

Lexus RC F este unul dintre coupe-urile sport de segment mediu care sunt deseori trecute nedrept cu vederea atunci când vine vorba de achiziția unei mașini din segmentul în care vârfurile la nivel de vânzări sunt BMW M4, Mercedes-AMG C63 și Audi RS4. Și totuși, nu puține sunt vocile care recunosc faptul că RC F, versiunea radicală a coupe-ului RC, reprezintă cea mai agresivă alternativă din segment la nivel estetic.

Pentru a scoate sportiva sa V8 de 477 CP din conul de umbră în care a intrat în ultima perioadă, cei de la Lexus anunță astăzi faptul că versiunea 2017 a variantei RC F dedicată circuitului. Aceasta se va numi oficial RC F GT3 și va fi prezentă în diferite competiții dedicate turismelor care au loc în Japonia, SUA și Europa.

Modelul de competiție beneficiază de un motor V8 de 5.4 litri care dezvoltă "peste 500 de cai putere" trimis roților cu ajutorul unei transmisii secvențiale cu 6 rapoarte construite pentru a face față cerințelor din motorsport.

 

În Europa, noul Lexus RC F va putea fi admirat la cursele de divizie inferioară, cum ar fi cele din calendarul german de anduranță VLN, care adună 10 curse desfășurate pe circuitul Nordschleife de la Nurburgring pe parcursul fiecărui sezon. În schimb, iubitorii motorsportului din SUA vor putea vedea la treabă noul RC F GT3 în cursele GT din calendarul IMSA, în timp ce alte două mașini intră în calendarul Super GT Series din Japonia la clasa GT300.

Comentarii (1)

  • Visul umed al oricarui jucator de NFS. Din pacate pentru ei jucatorii de NFS nu au peste o suta de mii de coco la sertar.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru