Lexus RC-F este prima mașină din lume care se aprinde pe ritmul bătăilor inimii șoferului

de Bogdan Mirică
Joi, 23.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus și-a dorit să creeze o apropiere între coupe-ul său de performanță RC-F și cel de la volan. A rezultat o mașină care devine luminoasă pe ritmul bătăilor inimii.

În ultimele două decenii mașinile au devenit tot mai tehnologizate, s-au apropiat mai mult de perfecțiune și se pregătesc să devină autonome. În aceste condiții, legătura dintre om și mașina sa pare să fie tot mai rece.

Lexus a înțeles acest trend și a decis să ia atitudine printr-o campanie inteligentă, demarată de divizia sa din Australia cu ajutorul furnizorului de vopsea Lumilor și a agenției M&C Satchi.

Mai exact, divizia premium a celor de la Toyota a reușit să creeze prima mașină care reacționează la bătăile inimii șoferului. Echipat cu un aparat care măsoară tensiunea și bătăile inimii, șoferul transmite mașinii ceea ce simte. Iar mașina răspunde. Bătăile inimii sunt citite de un sistem instalat pe coupe-ul RC-F, care trimite impulsuri electrice vopselei fosforecente, stimulând astfel luminos întreaga caroserie.

Urmareste Automarket
Și pentru ca bătăile inimii să fie cât mai rapide, Lexus a ales o mașină specială pentru această campanie: este vorba despre RC-F, coupe-ul său de performanță care se bate cu BMW M4 și Audi RS5.

Imaginile din clipul următor demonstrează că senzațiile tari și adrenalina trăite la volanul actualului Lexus RC-F pot face mașina concept să pulseze necontenit pe toată durata experienței. 

Comentarii (7)

  • Va dati seama ca, cu Ivanon la volan masina aia ar fi luminata tot timpul ? Mai ales dupa ce imi vede numele, inima asa tare-i bate incat ochiul uman nu va putea sa perceapa frecventa cu care se va lumina Lexus-ul si va parea luminat continuu. De intensitate ce sa mai vorbim ? Ii va orbi pe astia de pe statia orbitala.

    Lasand gluma la o parte, tehnologia Haponeza din nou este in varf si dovedesc din nou ca sunt in stare sa inoveze, oferind practic un EKG pe roti. Teoretic insa, poti face drift-uri in jurul medicului tau de familie, sau ii trimiti un clip pe youtube si acesta iti spune daca stai bine cu coraconu sau nu.
    14 5
  • @Denis Ca-i facuta de Jermani, ca-i facuta de Japoneji, semintele acelasi gust are.
    8 5
  • Ivanoff
    @mowgli amice, devenise plictisitor p'aici fara aberatiile tale, bine ai revenit. Banuiesc ca ai studiat pt bac la limba romana fiindca nu prea ''le ai'' cu gramatica. Dc zic asta ? Citez : ''semintele acelasi gust are'', chiar nu ti se pare nimic ciudat la fraza asta ? :))))...nu prea ii ''pute'' narilor mele a greseala de tastare.
    6 14
  • esti prea figurant si pra ironic mowgli..defapt numele zice tot!!se vede ca ai abia 28 de ani..mai ai timp!! si app corazón se zice corect!! coracon esti tu!!!
    5 8
  • Edisor, taticule ! Stii care e diferenta intre limba portugheza si cea spaniola? Coracon si Corazon inseamna acelasi lucru in doua tari diferite.
    5 2
  • daca il pui pe ponta si ii afisezi o poza cu iohannis, se va strica dracu ca nu va intelege de ce ii bate inima asa repede
    5 2
  • @Lorinczi "Ghinion" ca sa citez un mare presedinte in viata.

    Oricum, mi-a placut gluma ta, dar hai sa vorbim si serios si sa nu mai fim ironici, da ? toata lumea stie ca ponta nu are inima :))
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru