Lexus va echipa toate modelele sale din Europa cu sistemul Nanoe X pentru purificarea aerului din habitaclu

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus va echipa toate modelele sale vândute pe piața din Europa cu sistemul Nanoe X pentru purificarea aerului din habitaclu, dezvoltat de Panasonic. Potrivit mărcii japoneze, sistemul de purificare previne virusurile, bacteriile, polenul și alergenii care se pot aduna în sistemul de ventilație și climatizare al mașinii.

Din ce în ce mai multe mărci au început să ofere sisteme speciale pentru purificarea aerului din habitaclu, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Printre aceste mărci se află și Lexus, care echipează unele modele cu un astfel de sistem, numit Nanoe X și dezvoltat în parteneriat cu Panasonic.

Acum, constructorul japonez a anunțat că toate modelele vândute pe piața europeană vor primi, pe parcurs, acest sistem de purificare a aerului în dotarea standard. Nanoe X și-a făcut apariția la modelul de clasă mare Lexus ES în 2021 și este disponibil pentru modelele UX, RX și RZ.

Potrivit mărcii nipone, Nanoe X este capabil să prevină virusuri, bacterii, polenul și alergenii care se pot aduna în sistemul de ventilație și climatizare al unei mașini. Tehnologia funcționează prin eliberarea unor molecule de apă de dimensiuni nanometrice, care conțin radicali hidroxil microscopici în fluxul de aer al sistemului HVAC. Substanța se descompune și neutralizează poluanții care intră în habitaclu.

Pentru a preveni acești poluanți din habitaclu, sistemul Nanoe X emite până la 4.8 trilioane de particule cu radicali hidroxil în fiecare secundă.

Începând din 2023, majoritatea modelelor Lexus disponibile pe piețele europene vor primi acest sistem de purificare a aerului din habitaclu.

via Lexus

Comentarii (8)

  • Da` întreținerea...cât e întreținerea?...Înainte era (mult) mai ieftin!
    4 1
  • Dinozaurii auto umblă cu vrăjeli

    Filtru bla bla aer..... dar în spate poluează în draci !
    3 7
  • Seriff
    @Mike, cea mai mare minciuna e aia cu 0 emisii, pana ajunge o masina sa aibe 0 emisii se polueaza la greu, tot procesul de fabricatie al bateriilor si al masinilor este poluant, ca sa nu mai zic ca vin cu vapoare care merg pe pacura, dupa sunt preluate de tir-uri diesel si tot asa.
    Curentul cu care se incarca jucariile cu baterii este obtinut din surse poluante, asa ca mai lasa-ne cu poluarea, altceva mai sti?
    4 3
  • Mircea Badea
    il spala pe dutzuendfrentz.. :)

    cine da drumul la duzele de la picioare isi inspira tot praful de pe jos...nu te mai salveaza nimic, nici nu stiu de ce au fost inventate astea de la picioare.
    2 1
  • De frig… este cu fizica, n-ai de unde sa știi ;)
    0 2
  • @dutzu
    De microbi...e cu bio-chimie... n-ai de unde să știi și tragi pe nas tot noroiul , flegme etc adunate...
    1 0
  • Fi sigur ca nu… este chestie de educație sa ai o masina curată…. in cazul meu impecabilă ;)
    0 0
  • Așa dobitocie mai rar… si când ești afara si bate vântul?… bănuiesc ca-ți ți respirația altfel nu-mi explic nefuncționarea creierului, clar este ne-oxigenat.
    Ești grav afectat (măsuri inepte COVID) de aberațiile cu microbi (care nu exista), posibil sa fi vrut sa spui germeni, bacterii, viruși etc.
    Ha, ha… biochimie, sunt impresionat, sau nu chiar deloc… hai da-i cu gel si pune masca, nu uita sa te speli insistent la fiecare 30 de minute pana rămâi fără piele si apoi sa vezi tu măgării… din cauza voastră au existat toate măsurile inutile care au distrus planeta si au băgat in haos totul.
    Corpul uman are capacitatea de a se proteja… moartea este o parte normala a vieții (clar ultima), dar nu se poate evita prin spălare pe mâini, gel si masca… așa ceva!!!
    PS ca sa te clarifici… nu am făcut nici un test, nici un vaccin si am călătorit la greu in toate restricțiile (lucrez in industrie esențială-ce naiba mai este si asta)… am falsuri pentru orice si am făcut la oricine a vrut gratis, dar oaie nu devin ca spun unii, doar dacă eu vreau…. si ghici, exact nu vreau.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru