Liber la 300 de km/h: circuitul de la Nurburgring a ridicat limitările de viteză

de Bogdan Mirică
Joi, 31.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Administratorii circuitului de la Nurburgring au anunțat finalizarea lucrărilor de securizare a traseului de 20.5 kilometri și anunță ridicarea limitelor de viteză pe Iadul Verde.

În urmă cu aproape un an, un accident grav a avut loc în cadrul cursei VLN Endurance desfășurată pe circuitul de la Nurburgring. Mașina lui Jann Mardenborough, un Nissan GT-R, s-a ridicat de la sol, a sărit peste un gard și a aterizat peste un grup de spectatori. Unul dintre ei a murit, iar decesul a impus și trei limitări ale vitezei pe celebrul circuit german.

De atunci, asfaltul a fost refăcut pentru a nu mai avea neregularități, gardurile au fost întărite, iar zona spectatorilor a fost acum restrânsă și mai bine protejată. Limitările au dat mari bătăi de cap constructorilor, care au fost nevoiți să își adapteze testele și chiar recordurile de timp înregistrate de-a lungul anului trecut.

Urmareste Automarket
Cu ocazia ediției de anul acesta a VLN Endurance Championship, Nurburgring-ul va scăpa de limitările de viteză.
Federația Internațională de Automobile și Asociația Motorsportului German au aprobat ridicarea restricțiilor.

”Cu aceste noi măsuri de siguranță și cu aprobările celor două organizații asigurăm climatul unui sezon de curse interesante, sperăm noi, fără accidente. Ne bucurăm că limitările de viteză sunt de domeniul trecutului,” a declarat administratorul circuitului.

 

Comentarii (2)

  • Chiar nu mai inteleg lumea in care traim, limitare de viteza pe un circuit. Ce o sa urmeze? Primul bordel in care nu ai voie sa faci sex.
    10 1
  • @DanG: Exact, o sa poti doar sa privesti :)))

    PS: Inca astept sa adun bani pentru o masina sa ii dau 300 pe Nurburgring :)))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru