Lipsa locurilor de parcare duce la efecte interesante: din ce în ce mai mulți șoferi și-ar dori mașini autonome

de Mircea Meşter
Joi, 14.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile care au capacitatea de a se autopilota vin cu dezavantaje la nivel sentimental, dar și cu avantaje reale, cum ar fi faptul că te scapă de problema căutării unui loc de parcare.

Chiar dacă anunțata ofensivă a mașinilor complet autonome nu e pe placul tuturor șoferilor, pentru că mulți consideră că plăcerea condusului va dispărea odată cu eliminarea omului din peisaj. În plus, mulți ridică problema siguranței, chiar dacă constructorii auto sunt gata să jure că cele 90 de procente dintre accidentele actuale cauzate de eroarea umană vor dispărea odată cu adoptarea noilor mașini care se vor putea conduce singure.

Ei bine, un studiu realizat de World Economics Forum (WEF) arată că pe lângă șoferii nemulțumiți există și o "majoritate tăcută" care e complet de acord ca noile tehnologii să preia controlul asupra mașinilor. Astfel, nu mai puțin de 58% dintre respondenți sunt gata să urce într-o mașină care se poate autopilota, un procent care crește pe măsură ce constructorii auto dezvoltă și aruncă în producția de serie mașini care au deja sisteme semiautonome de pilotaj în lista de elemente standard sau opționale. 

Și mai interesant este însă faptul că acest procent ridicat are la bază o nevoie acută a șoferilor moderni.

Este vorba de căutarea unui loc de parcare, activitate pe care posesorii de permis ar lăsa-o fără să regrete în sarcina mașinii. Argumentul a fost înaintat de 43.5% dintre cei care au răspuns în sondaj, clasându-se astfel pe poziția întâi în fața altor explicații precum nevoia de a face alte lucruri în timpul condusului (internet, ziare, etc) sau nevoia de evitare a momentelor frustrante din traficul aglomerat, explicații înaintate de 39, respectiv 35% dintre subiecți.

via Techinsider

Comentarii (1)

  • Iti gaseste locuri de parcare unde sunt. in romania o sa se invarta in cerc pana iti golesti rezervorul si tot n-o sa gasesti loca de parcare.
    Eventual daca ar face masinile autonome si pliabile... atunci poate ar rezolva problema.
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru