Live from Detroit. Lexus a adus la NAIAS 2016 cel mai frumos model al salonului: LC500

de Mircea Meşter
Marti, 12.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a reușit să fure atenția tuturor la Detroit printr-un model sportiv care arată ca în posterele copiilor de astăzi. Pur și simplu spectaculos.

Dacă ai ajuns la Detroit, încerci să-ți folosești timpul cât mai eficient, astfel că vizitele la standurile americane, pe care le poți vedea doar aici, sunt prioritare în fața oricărei alte încercări de recunoaștere a unei lumi relativ noi pentru un jurnalist auto din Europa. Cu toate acestea, nu poate să te lase rece o informație venită pe căi aeriene: "Did you see that new Lexus? It's amazing!".

Îți faci, deci, timp și spațiu să ajungi la standul japonezilor. Și nu-ți pare rău deloc. Pentru că noul LC500 este un amestec de mașină sport, supercar și mașină de zi cu zi care te lasă cu gura căscată. Este o evoluție a designului actual Lexus la toate capitolele, iar impresia generală este că noul model reușește să adune tot ce are mai bun industria auto la nivel estetic într-o singură mașină. E puțin din BMW i8, puțin din 370Z, puțin din NSX, toate adunate într-un pachet semnat în mod clar Lexus.

Și mai interesant este faptul că modelul Lexus are sub capotă un motor V8 care produce 470 de cai putere (de unde și particula 500 din nume, de altfel) și face 0-100 km/h în sub 5 secunde.

Comentarii (9)

  • Domniulor Automarket. Sunteti atat de lipsiti de profesionalism, incat a-ti fi trebuit sa stiti ca Lexus LC500 este modelul de serie derivat din LF-LC. Da intr-adevara arata ca acel veritabil concept. Asta inseamna design si maiestria Lexus. Originalitatea . Ei produc designul, nu il reproduc ca Mercedes si BMW care doar copiaza modelele .

    Per total, am vizualizat modelul inainte sa il publicati voi pe AM. Si trecand peste dezamagirea de jurnalisti fara prea mult profesionalism, trebuie sa spun ca coupe-ul LC500 arata DEMENTIAL. Interiorul este de nava spatiala. Finisajele la superlativ. Iar motorul V8 de aproape 480 CP cu siguranta este unul fenomenalt. d.p.d.v tehnic.
    15 15
  • Claudiu
    Mihai,are dreptate.Lexus LC500 este model de serie,bazat pe conceptul LF-LC.Si este livrat oublicului cumparator aratand intr-un mare fel!mi-am facut timp(am vrut,n-am vrut)cca 20 min,si l-am intors pe toate fetele,inclusiv rasucind laptopul :) Originalitate absoluta in materie de desing interior(inclusiv capitonarea interiorului,pavilion,montanti,sa nu mai vorbim de manerele interiare ale usilor),exterior(lampi de pozitie in bosaje,grafica in prelungirea blocurilor optice fata-spate,"trifoiul" in crescendo al grilei motorului)...ce mai ....balele-mi curg :) Si sunt unul caruia designul angular si neconventional al Lexus-rilor,ma lasa frumos spus doar, indiferent.
    14 9
  • 850i de la BMW, DB7 de la Aston, SLS de la Mercedes, la vremea lor, m-au facut sa visez. LC500 e noul venit!

    ...incredibil design...
    13 4
  • mecanicul vesel
    It's amazing!... asta spune TOTUL despre Lexus !
    4 3
  • @Mihai si Claudiu, sa intelegem ca ati fost si voi la Detroit si stiti mai bine ? Adica pot sa intru in showroom sa comand masina asta ?
    Claudiu, ai fost intr-un test drive nu ? din moment ce ai vazut si simtit materialele, ne spui si noua cum se conduce, cat consuma, performante, alea alea ? Multumim si asteptam sa publicati o revista, clar sunteti competenti in jurnalismul auto.
    In primul vostru numar publicat, as sugera sa dezvoltati subiectul "Ei produc designul, nu il reproduc ca Mercedes si BMW care doar copiaza modelele".

    Multumesc si bafta baieti !
    8 3
  • Claudiu
    Mowgli,ranchiunos esti!Nu-mi place polemica inutila,am inspre ce sa-mi canalizez atentia,pe scurt:nu sunt la Detroit,nu le-am simtit,le-am vazut,nu vb.de drive test,performantele le ai de 2 ore pe automarket 0-100,doar atat,si da, DOAR TU,il vei putea comanda in showroom-uri din 2017.Doar ca eu si Mihai,iti vom plati regeste un drive test ;)
    5 6
  • @Mihai - Ai perfecta dreptate despre "jurnalistii" de la Automarket. Nu e prima data cand arata ca o mare parte a timpului lor e petrecut uitandu-se pe la alte site-uri din UK sau America si traducand stirile de acolo.
    Sa spui ca o masina e "cel mai frumos model" e o parere foarte personala, care ar fi trebuit mentionata in acest "articol". In plus, adjective precum "clar" din nou nenota subiectivitatea scriitorului.

    In fine, daca au view-uri nu au de ce sa se schimbe...
    4 1
  • marius
    In general masinile celor de la LEXUS arata foarte bine cu toate ca pentru gustul meu grila frontala este exagerata, in schimb calitatea interioarelor , a materialelor este foarte slaba la majoritatea modelelor, plastic tare cat cuprinde si asamblare fragila...am avut ocazia sa testez pe viu asta si la toate modelele este la fel , doar ca iti iau ochii prin design .
    1 2
  • Un rahat de marca, un rahat de mașina!!!
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru