Livrările grupului VW au scăzut în primele 4 luni: nemții dau vina pe situația economică din unele țări: Seat, singurul brand cu o creștere la nivel de grup

de Paul Cosma
Sambata, 18.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a livrat peste 3.47 milioane de mașini în primele 4 luni din 2019, rezultatul fiind în scădere față de perioada similară de anul trecut. Cu excepția Seat, toate brandurile din grupul german au fost pe minus la acest capitol.

În intervalul ianuarie-aprilie 2019, VW a livrat către clienții săi un total de 3.47 milioane de mașini. Rezultatul grupului reprezintă o scădere de 3.7% față de perioada corespunzătoare din 2018, motivele invocate de VW fiind “situația economică din unele țări” și “tensiunile geopolitice din alte regiuni”.

Nemții sunt optimiști că a doua parte a anului le va aduce o îmbunătățire a rezultatelor de la acest capitol. La nivel european, livrările grupului VW au fost la același nivel cu cele înregistrate anul trecut.

Brandul VW a înregistrat 1.94 milioane de unități livrate către clienți, în primele 4 luni, cu aproape 5% mai puțin față de anul trecut. De altfel, și celelalte mărci din grup au avut scăderi, după cum urmează: Audi (-5.9%), Skoda (-4.8%), Porsche (-6.1%).

Singura excepție a fost SEAT, cu o creștere de 7% a livrărilor, care a bifat și un record istoric în perioada analizată. Spaniolii au vândut peste 200.000 de mașini în primele 4 luni ale anului.

Via VW

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Seat Ateca este o masina excelenta pret-calitate...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru