Lotus plănuiește un SUV ușor, cu ținută de drum sportivă, un rival direct al lui Porsche Macan

de Bogdan Mirică
Joi, 19.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Lotus a anunțat că producătorul englez lucrează la un SUV de dimensiunile lui Porsche Macan și BMW X3. Modelul este așteptat abia în 2020.

Lotus încearcă un debut în segmentul premium de multă vreme. Constructorul englez plănuia o gamă completă de supercaruri încă de acum câțiva ani, însă proiectul a stagnat. Acum, Lotus vorbește încă o dată de extinderea gamei, de data aceasta cu un model care ar urma să profite de cel mai popular segment al ultimilor ani: cel al SUV-urilor.

Primul crossover din istoria Lotus ar urma să se dueleze cu modele precum Audi Q5, Mercedes GLC și BMW X3, însă principala țintă în materie de preț și ținută de drum va fi Porsche Macan.

Într-un interviu obținut de Autocar, Jean-Marc Gales, președintele companiei, a declarat că un astfel de model este în plan, dar că nu va sosi pe piață mai devreme de finalul acestui deceniu, adică anul 2020. Tot el susține că, în prezent, ”nimeni nu oferă un SUV care cântărește puțin și se conduce sportiv. Prin urmare, este o nișă bună și va fi bine poziționat”. Gales susține că SUV-ul îi va ajuta pe cei de la Lotus să își dubleze vânzările.

Urmareste Automarket
Chiar dacă procesul de dezvoltare a început, designul nu a fost creionat.
Nici producția nu a primit undă verde, deci va mai trece o perioadă până când Lotus poate afirma cu tărie că SUV-ul vine.

Dacă toate planurile merg bine, modelul ar urma să fie dezvoltat împreună cu partenerii chinezi de la Goldstar Heavy Industrial. Aceștia nu doar că vor finanța dezvoltarea, ci se vor ocupa și de producția acestuia în Asia, în cadrul unei uzine noi, ce urmează a fi construită lângă orașul Guangzhou. Fabrica va costa 1.5 miliarde de dolari și va fi ridicată de Goldstar, Proton și Lotus.

via autocar

Comentarii (2)

  • asa ceva.. pana si lotus s-a manelit. :((
    3 1
  • De acord - chiar daca expresia corecta ar fi 's-a manelizat'. :-)
    Strict la obiect, eu cel putin nu cred ca Lotus e capabil sa creeze un SUV care sa-l ameninte pe Porsche Macan, indiferent cu cite proptele de la LG sau Proton.

    Iar de unii singuri nici atit, dezvoltarea unui model competitiv necesitind miliarde - pe care vanzarea citorva mii de Elise / Evora anual n-au cum sa le aduca.

    Jean-Marc Gales ar fi bine deci sa nu mai vinda gogosi (cum a mai facut-o de-atitea ori) si sa ramina pe felia traditionala... si artizanala Lotus, adica a masinilor sportive "esentiale" pentru pasionati ai circuitelor mai ales.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru