Lotus pregătește un succesor pentru Esprit: modelul ar urma să fie echipat cu un sistem hibrid de propulsie cu peste 500 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus pregătește o surpriză pentru fani: lansarea unui succesor pentru Esprit. Conform unor surse apropiate companiei, modelul va avea la bază o versiune îmbunătățită a platformei lui Evora și va fi echipat cu un sistem hibrid de propulsie cu motor V6.

În cadrul Salonului Auto de la Paris din 2010, Lotus a prezentat cinci concepte, unul dintre acestea fiind dezvoltat pentru a sta la baza unui nou Esprit. Din păcate, producătorul britanic nu a continuat proiectul, însă în ultima perioadă au apărut o serie de zvonuri care indică revenirea lui Esprit în gama Lotus.

În acest moment, vocile apropiate companiei vorbesc despre un "succesor al lui Esprit" care va fi lansat în prima jumătate a anului viitor. Modelul ar urma să fie echipat cu un motor V6 de 3.5 litri de proveniență Toyota/Lexus care va sta la baza unui sistem hibrid dezvoltat în colaborare cu Volvo.

Aceleași voci apropiate companiei britanice spun că modelul va oferi peste 500 de cai putere și va fi dezvoltat pentru a oferi performanțe de top. Mai mult decât atât, coupe-ul cu două locuri ar urma să fie omologat și pentru piețele din SUA și China.

Conform aceluiași raport, succesorul lui Esprit va avea la bază o versiune îmbunătățită a platformei folosită în prezent pentru Evora.

Via | Motor1

Comentarii (1)

  • Costel
    Donato Coco merita in urma cu 10 ani cert mai multa atentie pentru triumful designului aceluiasi Esprit iar motorul care se pregatea sa-l urneasca detinea 8 pistoane si vreo 600 CP obtinuti la 9000 rot/min ........

    P.S. Sharon Stone ii arvunita si pentru aceasta lansare ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru