Lotus: ”SUV-ul nostru va sosi în 2019 și va fi mai agil decât Porsche Macan”

de Bogdan Mirică
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus își pregătește cu grijă intrarea în segmentul SUV-urilor. Primul său model de acest tip se va lansa în anul 2019 și va fi gândit ca un rival al lui Porsche Macan.

Segmentul SUV-urilor sportive atrage ca un magnet toți constructorii auto cu pedigree. Unul dintre exemple este și Lotus, care se străduie de câțiva ani să dea o nouă direcție gamei sale. După ce a promis mai multe supercaruri capabile să rivalizeze cu modele din curtea Lamborghini și Ferrari, Lotus revine acum asupra planurilor sale de viitor.

Constructorul britanic intenționează să experimenteze segmentul SUV-urilor până la finalul acestui deceniu. Modelul Lotus va fi un crossover de segment mediu, care își va propune să se dueleze cu Porsche Macan. O recunoaște chiar Jean-Marc Galles, președintele Lotus, într-un interviu acordat publicației AutoExpress, cu ocazia Festivalului de la Goodwood.

Galles susține că SUV-ul Lotus va fi mult mai dinamic decât Macan și va sosi în anul 2019. Oficialul susține că masa redusă și agilitatea vor fi punctele forte ale SUV-ului Lotus. Surse neoficiale vorbesc despre o masă totală mai mică cu 200 de kilograme decât cea a principalilor rivali.

Dacă îl vom compara cu Porsche Macan, atunci SUV-ul Lotus ar putea cântări puțin peste 1600 de kilograme.

Esential 2019 este anul în care este așteptat SUV-ul Lotus.
Propulsia ar urma să fie asigurată tot de un motor furnizat de partenerii de la Toyota. Nu este exclus nici un ansamblu hibrid regăsit în gama crossoverelor Lexus. De asemenea, având în vedere pasiunea europenilor pentru diesel, pe Bătrânul Continent nu este exclus să vedem și primul Lotus cu motor diesel.

Producția viitorului SUV va demara la o uzină din China și va fi dedicată, inițial, doar pieței din Țara Marelui Zid. În funcție de primire și de vânzările înregistrate, SUV-ul Lotus ar urma să fie adus și în Europa, dar și pe piața mamă, în Marea Britanie.

via autoexpress ll Foto: Autocar

Comentarii (7)

  • da,peste 4 ani macan va fi la a doua genertie...
    19 0
  • Minciuni
    Asa au facut si cu conceptele expuse la Salonul Auto de la Paris in 2010. Mie personal mi s-au parut foarte aratoase si cu potential, dar niciunul dintre ele nu a intrat in productie in serie.
    10 0
  • Nu vad Lotus concurand cu Ferrari, Lamborghini si Aston Martin. Ei ar trebui sa concureze cu Porsche si Maserati. Numai ca, la fel ca Aston Martin nu au cnow-how-ul tehnic necesar si trebuie sa cumpere in special motoare de la altii... practic ma gandeam ca vor lansa un urmasi pentru Elise insa ei s-au axat pe masini spartane, aproape rudimentare, foarte usoare, cu tehnologie inferioara marcilor virtual concurente si cu preturi mai mici... dar mari pt tehnologiile iglobate... e si asta o nisa care ii ajuta sa supravietuiasca... daca pt Alfa Romeo e greu sa concureze BMW (desi candva le erau superiori), daca pt Maserati e la fel de greu sa concureze Porsche, probabil ca pt Lotus e si mai greu sa concureze Porsche
    5 3
  • erata

    Lotus Elise se vroia a fi Lotus Esprit
    ”urmasi” se vroia ”urmas”
    ”iglobate” se vroia ”inglobate”
    5 0
  • inexorabil
    Ăştia au dat-o în infantilism: "Jucăria mea e mai mare şi mai tare!". "Ba a mea, mamaaaaa, uaaahahaaa, ăsta zice că a lui e mai mişto. Bate-l!".

    Aşa m-am săturat de Stupid Ugly Vanity...
    9 0
  • Vasilica
    Si Porsche ce o sa faca, va sparge seminte in coltul blocului??!!
    2 0
  • gigi_valoare
    Nu ma exprim referitor la schita de "concept", sau mai putin de-atat, din inceputul articolului, dar Porsche Macan este un (mini?)SUV extraordinar de frumos. Si nu zic acelasi lucru de Cayenne... Parerea mea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru