Lucid Air Grand Touring Performance debutează cu 1050 de cai putere și autonomie de 717 kilometri

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucid Motors, unul dintre rivalii Tesla în segmentul mașinilor electrice premium, a lansat oficial modelul Air Grand Touring Performance. Noul model dezvoltă 1050 de cai putere, fiind unul dintre cele mai puternice modele electrice de serie oferite în America de Nord. Prețul lui Grand Touring Performance este echivalentul a 165.000 de euro.

Când vine vorba de mașini electrice rapide produse în Statele Unite, Tesla este primul nume care iese în evidență pentru mulți oameni. Însă, compania lui Elon Musk are parte de concurență puternică din partea unui alt constructor american deja binecunoscut. Este vorba de Lucid Motors, cunoscut pentru modelul electric Air.

Acum, marca din California tocmai a lansat un model nou, numit Air Grand Touring Performance. Acesta promite un nivel de performanță extrem de mare, deoarece dezvoltă 1050 de cai putere cu ajutorul a două motoare electrice. Accelerația de la 0 la 96 km/h este realizată în doar 2.6 secunde, iar modelul promite o autonomie de 717 kilometri în regim EPA.

Din păcate, Lucid nu a oferit informații cu privire la viteza maximă. Ca performanță, noul Air Grand Touring Performance se plasează direct sub versiunea Air Dream Edition. Acel model dezvoltă 1111 cai putere și are o autonomie de 837 de kilometri, fiind cel mai puternic model electric de pe continent.

Mulțumită unei sistem de încărcare de peste 900 de volți și a capacității de a trage la priză 350 de kilowați, sunt suficiente doar 21 de minute pentru o autonomie de 483 de kilometri.

La interior, modelul este echipat cu sistemul multimedia Lucid UX, cu un ecran "plutitor" de 34 de inch și cu rezoluție 5K.

De asemenea, pachetul de dotări conține și sistemul de asistență avansat DreamDrive Pro, scaune față încălzite și ventilate cu funcție de masaj, faruri LED inteligente și un parbriz care se întinde până în partea din spate a mașinii. Exteriorul este completat cu jante de 21 de inch.

Noul Lucid Air Grand Touring Performance va fi disponibil doar în Statele Unite și în Canada pentru moment. Prețul de pornire al modelului este echivalentul a 165.000 de euro. Livrările vor începe în iunie pentru piața din SUA și în august pentru piața canadiană.

via Lucid Motors

Comentarii (4)

  • Dar poze cu interiorul sunt doar pentru cei care se spovedesc ? Sau încă nu s-au hotărât câți metri pătrați de tablete să îi mai pună ?
    Și din curiozitate mă întreb dacă s-au inventat stații de 350kwh?
    5 6
  • Mircea Badea
    decat un s-clas mai bine asta.

    secolul 21 e aici!
    7 4
  • chiar daca va costa 200.000 de euro va sta la fel de mult in statia de incarcare ca si Renault Zoe, adica o eternitate. Pentru ca in fapt e aceiasi tehnologie, n-au inventat astia ceva nou, doar au bricolat o masina de lux cu o baterie mai mare. In concluzie: inca un aspirator pe roti.
    3 3
  • Seriff
    Urata masina
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru