Mărcile japoneze conduc din nou clasamentul fiabilităţii Consumer Reports SUA

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consumer Reports (SUA) a publicat ediţia 2013 a clasamentului său privind fiabilitatea estimată a modelelor noi, defalcat pe mărci. Lexus a obţinut prima poziţie, urmat de Toyota, în timp ce Audi a fost marca europeană clasată cel mai bine.

Esential 400.000 de automobile din SUA au fost evaluate în urma acestui studiu realizat pe baza chestionarelor trimise de cititori.
Lexus, Toyota şi Acura, trei mărci japoneze, au obţinut podiumul în noul studiu al celor de la Consumer Reports, o publicaţie americană independentă. Studiul anual foloseşte chestionare trimise cititorilor săi, care notează fiabilitatea automobilelor proprii, cu condiţia ca acestea să nu depăşească un anumit prag de vechime. Clasamentul încearcă să cuantifice fiabilitatea estimată a mărcilor active pe piaţa din Statele Unite ale Americii pe baza formularelor trimise de clienţii modelelor relevante vândute în SUA. În lipsa datelor suficiente, cei de la Consumer Reports au evitat să publice informaţii despre anumite mărci, regula internă a publicaţiei respective fiind să aibă cel puţin 1.000 de răspunsuri din partea clienţilor unui anumit model şi ca marca repsectivă să aibă cel puţin două modele testate de Consumer Reports.

Studiul a vizat patru milioane de chestionare imprimate şi 3.2 milioane de chestionare în format digital trimise abonaţilor Consumer Reports.

Circa 900.000 de respondenţi au fost incluşi în analiza care a adunat 1.1 milioane de vehicule de până la 10 ani vechime. Trebuie să subliniem faptul că aceste vehicule sunt diferite în multe cazuri faţă de cele comercializate de aceleaşi mărci pe piaţa din Europa, unele dintre ele fiind oferite exclusiv clienţilor din Statele Unite ale Americii. Dintre cele 1.1 milioane de maşini, cei de la Consumer Reports au folosit datele rezultate în urma studiului a 400.000 de automobile, informaţiile fiind folosite pentru a evalua doar cea mai recentă generaţie a fiecărui model eligibil şi implică doar vehiculele cu până la trei ani vechime.

La final, opt mărci japoneze au reuşit să se claseze în top 10 al fiabilităţii estimate în ediţia 2013 a studiului Consumer Reports. Vorbim despre Lexus, Toyota, Acura, Mazda, Infiniti, Honda, Subaru şi Scion. Dintre mărcile europene, cel mai bine clasată este Audi, care a obţinut locul patru, crescând cu patru poziţii faţă de anul precedent. A doua cel mai bine clasată marcă europeană este Volvo, evaluată cu doar trei modele, care a avut şi cea mai mare creştere faţă de anul anterior: 13 poziţii.

Mercedes-Benz se află pe locul al treilea în clasamentul mărcilor europene din top, obţinând însă abia locul al 13-lea în topul american. Marca din Stuttgart a fost urmată de Porsche, BMW, Kia şi Chevrolet.

Clasament fiabilitate estimată Consumer Reports 2013

Poziţie Marcă Număr modele evaluate Schimbare poziţie faţă de 2012
1 Lexus 8 +2
2 Toyota 26 -
3 Acura 4 +4
4 Audi 10 +4
5 Mazda 6 -1
6 Infiniti 8 +3
7 Volvo 3 +13
8 Honda 16 -2
9 GMC 7 +3
10 Subaru 10 -5
11 Scion 2 -10
12 Buick 6 +9
13 Mercedes-Benz 9 +1
14 Porsche 3 N/A
15 BMW 12 +1
16 Kia 7 -6
17 Chevrolet 15 -2
18 Chrysler 4 +5
19 Ram 2 +6
20 Volkswagen 14 -2
21 Hyundai 18 -4
22 Nissan 15 -9
23 Jeep 5 -4
24 Dodge 8 -
25 Cadillac 5 -14
26 Ford 31 -1
27 Lincoln 3 -1
28 MINI 3 -6

Via AutomotiveNews (înreg.) | Reuters | ConsumerReports

Comentarii (25)

  • bai, frate!
    si caut si caut...si caut. Si in sfarsit, ajung la locul 20.

    Si colo??? cu "-" (minus) frate!
    52 24
  • unde sunt ultrasii??!!!
    15 23
  • @ bai, frate !
    Crezi ca americanii acorda o mare importanta acestor studii ( citeste comentariile lor pe blogurile auto americane si vei vedea ca marea lor majoritate nu o fac ) ? Daca o faceau, cele mai vandute 2 marci pe piata din SUA nu erau Chevrolet si Ford . Iar Mercedes si BMW nu surclasau categoric Lexus . Audi in fata Honda .....
    22 16
  • Chevrolet e mai sus decat Nissan si Volkswagen.Ma surprinde locul ocupat de Audi pt ca e un VW cu alte haine.
    Porsche abia pe locul 14, altadata era in fruntea clasamentului.
    7 16
  • _steli
    Trebuie totusi tinut cont ca este pt. SUA raportul respectiv. Alti oameni, alte criterii alte asteptari.
    12 7
  • bai, frate!
    @kaka...ce intrebare mai e si asta? Afara e frumos, e cald, ultrasii sunt la o plimbare....pana la service
    @@bai frate!....cele mai vandute marci Ford si GM (marci nationale cum ar veni) au un plus de sub 3 procente in fata Toyota. Iar Lexus chiar daca e sub Merc sau BMW in vanzari e acolo sus (chiar pe primul loc) in clasamentul asta

    mai incearca....
    12 21
  • Pentru a fi corect un astfel de studiu statistic, ar trebui sa se faca pe un esantion foarte mare.
    900000 de respondenti la peste 150 mil autovehicule inmatriculate in SUA inseamna doar 0,6%, deca un procent fara relevanta.
    21 20
  • @vlad: daca 900.000 de respondenti sunt "fara relevanta", atunci e clar ca nu mai este nimic de adaugat. .. Dar este mai usor sa gandesti in sabloane decat sa accepti realitatea. :(
    19 13
  • Sunt curios... Stii cumva cati respondenti sunt folositi la sondajele de opinie de la alegeri vs numar efectiv de votanti?
    Muuult sub 1%.. si ala se numeste esantion reprezentativ :)

    900k din 150mil e "foarte" reprezentativ dpdv statistic :p
    17 9
  • parerea mea:
    1. aceste clasamente sunt fara PREA mare relevanta. In achizitia unei masini noi, oricine cu mintea intreaga va cauta review-uri, clasamente (de orice fel: de vanzari, de fiabilitate, de satisfactie, etc). O minima documentare trebuie sa stea la baza procesului de achizitie. Nu ii pot include aici pe fani (cu atat mai putin pe fanatici) care isi vor cumpara masina pentru ca ei iubesc o marca, si in celalalt caz, pur si simplu au o pata pe creieras ce poate avea forma siglei Toyota, BMW, Mercedes (ca tot facem vorbire despre ele) sau etc. Deci aceste clasamente nu au prea mare relevanta in achizitie dar sunt interesant de studiat. Pana la urma oglindesc trendul de pe o anumita piata si, cu alte cuvinte, afli parerea PROPRIETARILOR despe masina lor.
    2. @vlad. Nu e chiar un studiu statistic...e o statistica, corect, si un clasament ca asta nu are o valoare ,sa zicem, oficiala de studiu serios. Nu cred ca CEO constructorilor nu isi arunca macar o privire pe articolele Consumer Reports dar clar este ca deciziile au la baza statistici cu adevarat stiintifice. Pentru populatie, in schimb, cred ca se schimba datele problemei.
    3. chiar daca e un clasament al FIABILITATII cineva observa nivelul redus de vanzari al lui Lexus in comparatie cu Mercedes si BMW. Pai e o vorba: putin da' bun decat mult si prost. Nu spun ca germanele sunt proaste observ doar ca vanzarile mari nu duc implicit la pozitii de frunte in clasamente de tot felul. Iar Lexus bifeaza an de an, ba la fiabilitate, ba la satisfactii sau mai stiu eu ce. E dificil sa-ti vezi preferatii, primii, doar la un anumit capitol (vanzari) dar cum zicea cineva mai sus: e greu sa accepti o realitate. Chiar daca e una americana.
    4. sunt sigur ca daca acest clasament arata o pozitie fruntasa a masinilor germane era ful de comentarii cu iz de victorie totala. Nu ma pot abtine sa nu observ ca lumea auto se imparte in masini germane si restul lumii. Si intodeauna parerea clientului roman are cea mai mare valoare. Se stie.

    ma intorc la penibilul meu acum
    15 8
  • Din cate vad in tabel, anu trecut, pe primul loc era Scion...
    6 0
  • Era de ştiut, mai ales după ce am văzut aceasta stire cu o zi înainte pe Lexusenthusiast.com.........Ce-i drept nu-i uşor pt unii (BMW) să fi number one mai ales la acest capitol şi mai ales când eşti manat de finanţisti ( in speţă ( Bmw-Mercedes )....abera odată @zarnesteanu pe aici ca " puţini mai sunt imuni la mirosul banilor" .Păi băi zarnestene nu te contrazic aici, dar măcar japonezii dacă iau bani dintr-o parte ( şi anume vânzările), pe urmă nu mai aşteaptă bani din altă parte ( şi anume după urmă intervenţiilor la service ).
    8 12
  • @bidit
    Si ce ma @mafia, nu te bucuri ca ai de treaba la service? Pai de pe urma lui Lexus mureai de foame, dar asa stai si aberezi pe net toata ziua, ar trebui sa fii mai recunoscator, oricum n-ai bani de Lexus nici sa-i faci or evizie ca la carte, dar s-o mai si cumperi, tre sa te multumesti sa deschizi usile la bmw-uri la service.
    18 3
  • dan_grc
    Eu am comentat mai sus sub anonimat. Imi cer scuze pentru ca smuceste prostia in mine si arunc cu laturi in userii care nu au comentata, dar sunt atat de prost incat nu stiu sa ''desconspir'' cum trebuie userii de pe automarket. Mai bine ma faceam redactor , asa vedeam cu adevarat care-i @mafia inainte sa arunc cu noroi in altii. Acum ma voi intoarce la tratament.
    1 4
  • Americanii....Pennsylvania si Transilvania sunt acelasi lucru.Multi habar nu au sa deschida o capota. Deci clasamentul asta este frectzie la picior de lemn.Poate sa fie masina fiabila la maxim,dar daca nu-mi place,pur si simplu nu o iau.
    12 5
  • Faptul ca japonezii sunt geniali e de mult dovedita treaba....ce au putut sa faca in ultimii 20 de ani e fabulos. Sa te ridici la nivelul unor marci de prestigiu care au ajuns mari in timp ( multi zeci de ani) si sa le faci fata (ba mai mult sa ii bati la unele capitole) merita toata admiratia. Ma surprinde ca Audi e mult mai sus in top fata de Porsche. Ambele din grupul VAG....Porsche cu pretentii mai mari si e sub Audi ? Interesant....
    ps. Unde sunt marcile de lux ? Rolls Royce, Bentley, Ferrari, Lambo etc. Sa inteleg ca nu sunt mai fiabile ca cele din tabel sau nu au fost luate in considerare ?
    12 4
  • @Scorpionul negru, iti respect parerea. Insa Ferrari si Lambo mai vrei sa fie in clasamentul de fiabilitate dupa ce i-a foc la fiecare km de autostrada fara motive ? Aici este un semn de intrebare.
    7 10
  • Stimabili posesori de EUROPENE( AUDI,VW,BMW)((cu respect) este GREU de ACCEPTAT ca cele mai fiabile marci sunt JAPONEZELE .Care este cea mai vanduta marca?? BINEINTELES TOYOTA,iar despre LEXUS jos palaria! Stimabile =- bidit =-total de acord cu ultima parte al comentariului tau
    12 9
  • @scorpionul.negru ...
    proprietarii de masini de lux de care zici nu au vreme sa-si vada familia, daramite sa mai raspunda la chestionare !!!

    cred ca e vorba de studiul pt masini noi ...
    eu am cumparat revista in decursul timpului ... ei au 2 module, pt masini noi (pina-n 3 ani) si pt cele vechi (3-10 ani vechime).

    ce scrie acolo va permite sa va faceti o idee ...
    dar trebuie sa fiti cu capul pe umeri cind cumparati ceva !!!
    publicatia asta se refera doar la fiabilitate ... pe cind la achizitia unei masini sint luati in calcul mult mai multi factori ...

    pt mine e suspect cum de numai japii stiu sa faca masinile cele mai fiabile si vorba unui amic "pe cind bmw avea motociclete cu ax cardanic capabile sa mearga in marsarier, japii se taiau inca cu sabiile ! si acum ei sa fie cei mai destepti ? au furat tehnologie !" ...
    iar in europa sint in stadiul de a fi doar acceptati pe piata ... nu-s vizibili ... nu-s iubiti ... nu neg ca produsele lor nu-s bune ... dar nici chiar asa ! cred ca ii "sponsorizeaza" oarecum pe statisticienii aia, altfel ar fi trebuit sa gasim pe piata doar produse japoneze si celelalte firme sa intre in insolventa !!! da' iaca americanii si europenii merg destul de bine !!!!! ...
    dar asta e doar parerea mea !

    drumuri bune s-aveti !
    9 11
  • Bravo japonezilor
    Cum se poate ? Iarasi studii platite. Lexus mult mai sus decat BeHeMWeu ??? Japonezii astia platesc toate studiile de fiabilitate de peste tot. Offf, Toyota este cel mai apreciat brand din industria auto ? Nici asta nu le convine meltenilor cu jafuri germane. Toyota este constructorul care vinde cele mai multe unitati ? Si asta le cam sta in gat "meseriasilor".
    Au inceput ei sa analizeze in ce procent creste Toyota si ca va fi detronata in viitorii X ani de GM si Vw. Doar daca mai platesc americanii niste studii de aburire a omenirii cu franele Toyota si cu rechemerile in service pentru nimic.
    Germanii vor depasi japonezii atunci cand japonezii nu vor mai produce nimic ! Sa va bagati mintile bine in cap baieti !
    17 11
  • @bravo japonezilor
    Robert Robert...
    6 2
  • maserati
    Va garantez eu ca in Romania aceasta statistica nu va influenta cumparatorii nici 0,1%!Ma doare pe mine in cot de americani cu hardughiile si stifturile lor!
    2 3
  • @@bravo japonezilor
    Dane, Dane, ce-ti mai sta in gat adevarul si ce-ti mai dai singur like-uri.
    3 4
  • @bravo japonezilor
    Tu mai inventeaza niste nickuri, vezi sa nu ramai fara ele.
    3 1
  • nicu! cu respect----,,analizeaza ,, un lexus IS 220 --2007-2009==interior perfect,motorizare perfect,tinuta ce sa mai vorbim,MADE EN JAPAN! si te vei decide. ti-o GARANTEZ! BAFTA
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru