Marco Wittmann a obţinut pe Red Bull Ring a treia victorie a sezonului în DTM

de Daniel Popescu
Luni, 04.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a monopolizat podiumul în etapa de pe Red Bull Ring a Campionatului German de Turisme, iar Marco Wittmann şi-a conslidat poziţia de lider după ce a obţinut a treia victorie din acest an.

Am avut un start foarte prost, motiv pentru care prima parte a cursei nu a fost uşoară pentru mine. A trebuit să mă calmez şi să-mi salvez pneurile. S-au întâmplat multe lucruri în faţa mea, dar nu am văzut prea multe. Astăzi am fost cu adevărat norocos.

Marco Wittmann
Pilot BMW
Circuitul Red Bull Ring din Austria a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute a şasea etapă a sezonului din Campionatul German de Turisme, una bulversată de două decizii controversate ale comisarilor care au afectat semnificativ şansele la victorie ale celor de la Audi şi Mercedes.

Audi a preluat în mod surprinzător conducerea cursei în turul 24 prin Jamie Green, care a rămas mai mult timp pe circuit decât ceilalţi piloţi. Comisarii au considerat însă că acesta a depăşit jumătatea distanţei de parcurs în cursă înainte de a efectua prima intrare la boxe, astfel că a fost penalizat cu un drive-through şi a terminat doar pe locul opt.

Incidentul l-a propulsat pe Robert Wickens în lupta pentru victorie, însă pilotul Mercedes care plecase din pole position a fost de asemenea penalizat de comisari printr-un drive through, după ce comisarii au considerat că a fost eliberat într-un mod necorespunzător de la boxe.

El a ocupat prima poziţie timp de şase tururi şi s-a retras în mod surprinzător din cursă în loc să continue participarea.

În urma acestor răsturnări de situaţie, Marco Wittmann a devenit lider în turul 32, cu numai 15 tururi înainte de finalul cursei, şi a obţinut astfel a treia victorie din acest sezon, cu care îşi consolidează prima poziţie în clasamentul general.

Coechipierii săi Timo Glock şi Augusto Farfus au completat podiumului de premiere, în timp ce Martin Tomczyk (BMW) şi-a adjudecat locul patru, iar Timo Scheider a terminat pe cinci pentru Audi după ce luase startul de pe poziţia a 15. În plus, Adrien Tambay  (Audi) a ocupat locul şase după ce a plecat de pe 20, în timp ce Mattias Ekstrom a fost al şaptelea.

DTM - Rezultate finale Red Bull Ring:

 1. Marco Wittmann          RMG BMW         1h08m23.185s
 2. Augusto Farfus          RBM BMW         +3.298s     
 3. Timo Glock              MTEK BMW        +5.391s     
 4. Martin Tomczyk          Schnitzer BMW   +6.237s     
 5. Timo Scheider           Phoenix Audi    +6.666s     
 6. Adrien Tambay           Abt Audi        +12.213s    
 7. Mattias Ekstrom         Abt Audi        +14.046s    
 8. 
Jamie Green Rosberg Audi +14.456s 9. Christian Vietoris HWA Mercedes +15.224s 10. Bruno Spengler Schnitzer BMW +15.782s 11. Miguel Molina Abt Audi +16.192s 12. Joey Hand RBM BMW +16.214s 13. Mike Rockenfeller Phoenix Audi +17.717s 14. Maxime Martin RMG BMW +30.235s 15. Daniel Juncadella Mucke Mercedes +34.836s 16. Edoardo Mortara Abt Audi +35.420s 17. Gary Paffett HWA Mercedes +40.852s 18. Paul di Resta HWA Mercedes +44.107s 19. Nico Muller Rosberg Audi +45.827s 20. Vitaly Petrov Mucke Mercedes +45.971s Retirements: Robert Wickens HWA Mercedes 34 laps Pascal Wehrlein HWA Mercedes 26 laps Antonio Felix da Costa MTEK BMW 10 laps

Comentarii (1)

  • @Daniel Popescu. Robert Wickens nu s-a retras in mod surprinzator la boxe. Povestea sta in felul urmator. Comisarii de cursa au considerat ca echipa a facut un "unsafe release" in momentul schimbului de pneuri si l-au penalizat pe pilotul Mercedes cu un drive-through. Sefii Mercedes nu l-au lasat pe RW sa efectueze penalizarea deoarece au considerat ca au fost penalizati incorect si incercau sa discute cu directorul de cursa pentru ridicarea penalizarii. Intre timp insa, a intrat in vigoare un articol din regulament care precizeaza ca daca un pilot nu efectueaza o penalizare intr-un anumit interval de x tururi acesta este exclus din cursa, fiind "black flagged" - i se arata steag negru.
    Din imaginile video (mai ales imaginea din elicopter) se poate vedea ca nu a fost deloc un unsafe release, astfel de incidente fiind foarte normale, mai ales ca era in joc batalia pentru locul 1.
    http://www.dtm.com/en/tv/Race-Spielberg-2279.html?sort=a&hd=1 (undeva la jumatatea video-ului se poate vedea momentul contestat de cei de la Mercedes).
    Per ansamblu cursa a fost foarte frumoasa, cu dueluri spectaculoase si momente interesante.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru