Mașina autonomă Google se retrage în garaj: americanii vor folosi monovolumul Chrysler Pacifica pentru a dezvolta tehnologia mai rapid

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a anunțat că renunță la utilizarea celebrei sale mașini autonome în favoarea monovolumului Chrysler Pacifica, întrucât acest model este echipat cu tehnologie modernă.

Google a utilizat în ultimii ani un prototip inedit de mașină autonomă pentru dezvoltarea acestei tehnologii, care a parcurs milioane de kilometri și a permis gigantului IT să înțeleagă mai bine acest domeniu.

Google a menționat însă încă de la început că această mașină, cunoscută sub numele de Firefly, nu va ajunge în producție de serie, iar acum a anunțat că a închis proiectul.

Google nu va renunța însă la dezvoltarea acestei tehnologii, întrucât de acum înainte va utiliza doar versiuni modificate ale monovolumului Chrysler Pacifica, ca urmare a unui parteneriat cu Alianța Fiat-Chrysler.

Compania americană susține că prototipurile autonome de Chrysler Pacifica au numeroase avantaje în fața lui Firefly, în special legate de senzori de generație mai nouă care permit o vizibilitate mai clară. În plus, utilitarele oferă mai mult confort și nu sunt limitate la o viteză maximă de 40 km/h, așa cum se întâmpla în cazul lui Firefly.

Google afirmă însă că Firefly a permis companiei să înțeleagă unde trebuie să monteze senzorii pe o mașină autonomă, pe lângă faptul că inginerii și-au dat seama că tipuri de funcții trebuie implementate într-un astfel de vehicul.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru