Mașina biodegradabilă: studenții olandezi au construit o mașină electrică folosind exclusiv materiale ecologice

de Petre Barac
Vineri, 22.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de studenți de la Universitatea Tehnologică din Eindhoven, Olanda, au construit o mașină electrică din materiale biodegradabile.

Evoluția tehnologică și apariția mașinilor electrice aprind imaginația tuturor. Dacă producătorii auto gândesc la scară largă și beneficiază de resurse consistente pentru proiectele lor, nici mediul antreprenorial nu se lasă mai prejos și prezintă idei interesante pentru dezvoltarea mașinilor electrice.

Astfel, mai mulți studenți olandezi au proiectat și construit “Lina”, o mașină electrică a cărei caroserie este făcută din materiale organice, așa cum se întâmplă și în cazul șasiului și interiorului. Iar când spun "materiale organice", studenții se referă la o caroserie realizată din bio-plastic obținut din sfeclă de zahăr.

Dorința lor a fost să construiască o mașină foarte ușoară fără să folosească aluminiu și fibră de carbon care, deși au greutate scăzută, necesită multă energie la producție

Doar suspensiile și frânele sunt din metal, mașina având în jur de 300 de kilograme. Autonomia este de circa 100 de kilometri, iar viteza maximă ajunge la 85 km/h.

Via Autofocus

Comentarii (2)

  • "Doar suspensiile și frânele sunt din metal,..."
    Să înțeleg că și motorul e din bio-plastic?! Sau e pusă în mișcare cu ajutorul tehnologiei Flintstone:)
    0 0
  • Acesti studenti nu realizeaza ca masina biodegradabila a fost inventata de mult. De romani. Se numea Dacia 1310.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru