Mașinile altora: noul Nissan Skyline Nismo pentru Japonia. Motor V6 de 420 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 08.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit oficial noua versiune de performanță Skyline Nismo. Noul model este disponibil exclusiv pe piața din Japonia și vine echipat cu un motor V6 de 420 de cai putere. Producția noului model este limitată la 1000 de exemplare.

Deși numele său este extrem de cunoscut și de apreciat printre pasionații de automobile, Nissan Skyline se regăsește în prezent aproape exclusiv pe piața din Japonia. Acum, modelul de clasă medie tocmai a primit o nouă versiune de performanță semnată de Nismo, divizia de performanță a constructorului nipon. Noul model mai puternic aduce câteva schimbări vizuale, precum și un motor mai puternic.

În ceea ce privește noutățile vizuale, noul Skyline Nismo aduce bare de protecție revizuite, sculptate mai agresiv și care conțin și accente contrastante roșii. În partea din față, modelul primește o grilă mai mare pentru o răcire mai bună a motorului, precum și lumini de ceață cu un design nou. De aici nu lipsește nici sigla Nismo.

Partea din spate prezintă stopuri cu celebra semnătură luminoasă în forma unor inele, iar aici mai avem și un difuzor aerodinamic acompaniat de o evacuare dublă. Jantele Enkei de 19 inch completează pachetul vizual al noului model de performanță.

La interior, noul Skyline Nismo primește un volan îmbrăcat în piele și care conține cusături roșii, precum și scaune sport Recaro, un turometru cu inel vopsit în roșu și tapițerie din piele.

Sub capotă se regăsește un motor V6 de 3.0 litri bi-turbo, preluat de la noul Nissan Z Nismo.

Propulsorul livrează 420 de cai putere și un cuplu de 550 Nm și este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte. Noul model oferă 3 moduri de condus: Standard, Sport și Sport+.

Alături de un motor mai puternic, Nissan Skyline Nismo primește și o suspensie revizuită pentru a reduce ruliul în viraje, precum și materiale noi pentru plăcuțele de frână.

Noul Nissan Skyline Nismo este disponibil în două versiuni: standard și Limited. Cea din urmă versiune va fi produsă în doar 100 de exemplare și primește jante vopsite în culoare mată, o plăcuță specială montată pe motor cu numele celui care a asamblat motorul, un logo special și o altă plăcuță cu numărul de producție al modelului.

În total, Nissan Skyline Nismo va fi produs în doar 1000 de exemplare, iar prețul de pornire în Japonia este echivalentul a circa 50.100 de euro.

via Nissan

Comentarii (7)

  • Nissan Skyline nismo 420cp v6 50.000 euro In japonia (gen 55.000 euro in europa ca sa punem 10% taxele vamale. Transportul e inexistent pt un gigant de nivelul renault-nissan-mitsubishi.
    Intre timp in romania cu 55.000 euro se vinde tigaia de toyota prius.
    Sau tot cu 55.000 euro tesla model y performance cu 500cp, sau mai ieftin, model 3 performance tot 500cp.
    2 0
  • unuldinmultime
    Cum? Nici "japonejii" nu vor sa salveze planeta ? Produc masini cu motoare V6 ? Nasol... sau cum spune unul mai cunoscut decat mine : ghinion.
    1 0
  • Ce interior :))
    JP sunt praf la interioare, praf praf
    4 1
  • Omu’
    Fanii înfocați JDM plâng într-un colț când află că Skyline are patru uși.
    2 0
  • Arata ca o parodie a ce a fost Skyline
    Seamana cu o Altima, nu o masina simbol
    2 0
  • Mi se pare mie sau seamana fantastic de mult cu Toyota Camry ? Stiu ca m-a zapacit un prieten dupa ce a facut credit la crediturgent.ro pentru ca nu avea destui bani sa si-o ia.
    Aspectul este extraordinar si la aceasta doar ca interiorul nu ma sparge...
    0 0
  • Ke/ro -sen
    De fapt e un Infiniti restilizat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru