Mașinile altora: Toyota Crown Sport, cu motor de 302 cai putere și preț de 48.300 de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 19.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat oficial noul Crown Sport, un crossover de performanță disponibil exclusiv pe piața din Japonia. Noul model primește un motor hibrid cu încărcare la priză care dezvoltă 302 cai putere.

Constructorul japonez a dezvăluit noul Crown Sport. Acesta este un crossover de performanță care este disponibil doar pe piața niponă. Noul model aduce un design destul de agresiv pentru un crossover și seamănă, pe alocuri, cu Ferrari Purosangue la nivel vizual. De exemplu, bara din față primește prize de aer destul de mari, iar părțile laterale sunt puternic sculptate, în special în zona portierelor din spate.

Modelul nipon primește și jante negre speciale de 21 de inch, un plafon negru și cu eleron, precum și discuri de frâne mai mari în partea din față și etriere cu 6 pistoane, vopsite în roșu. Inclusiv în habitaclu avem elemente vopsite în culoare caroseriei, vizibile în zona consolei centrale și la panourile portierelor. În spatele volanului sunt prezente și padele pentru simularea unei cutii de viteze automate.

Sub capota noii Toyota Crown Sport se află un propulsor hibrid PHEV, alcătuit dintr-un motor pe benzină de 2.5 litri și un motor electric.

Împreună, cele două motoare dezvoltă 302 cai putere, iar puterea este transmisă către toate roțile. În modul de rulare electric, noul Crown Sport oferă o autonomie de 90 de kilometri, iar bateria poate fi încărcată până la 80% în 38 de minute.

Modelul de performanță mai primește și o suspensie adaptivă cu amortizoare modificate, precum și anvelope mai late pentru o aderență superioară.

Noua Toyota Crown Sport este disponibilă în Japonia la prețul echivalent de 48.300 de euro.

via Toyota

Comentarii (6)

  • sa mai cumpere naiba masini no
    noi avem aceeasi tehnologie pe Lexus NX la pret probabil cu 50% mai mare.. ca la banii astia iti iei un Golf in Europa
    7 0
  • japan4ever
    si Rav 4 are motorizarea aia
    3 1
  • Banditos
    Cea mai evidenta asemanare cu Ferrari e decupajul frontal al capotei motorului si insertiile in farurile sub forma literei "C". Restul este design generalist propriu unui SUV cu linii fluide.
    10 1
  • ///COR/// 33'
    Purosangue de buget. Super !
    4 3
  • Și când te gândești că la noi îți iei un CRH bine echipat și cu motor de 2.0 L hibrid cu banii ăștia...
    5 1
  • E frumoasa ca noaptea, aceasta Toyota.
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru