Mașinile autonome sunt mai iubite decât credem: 73% dintre americani ar renunța la condus

de Bogdan Mirică
Luni, 04.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Publicul nu refuză cu desăvârșire mașinile autonome. Ba chiar ar fi dispus să renunțe la condus dacă ar avea o astfel de mașină.

Deși impresia generală era una de respingere a mașinilor autonome, studiile de piață arată că publicul nu mai este atât de reticent la ideea unei mașini care se conduce singură. Cel puțin în Statele Unite.

O statistică recent întocmită de americanii de la Alix Partners a demonstrat că două treimi din publicul american ar opta pentru avantajele unei mașini autonome. Studiul s-a desfășurat pe 1517 șoferi americani și a implicat experimentarea avantajelor unor mașini autonome.

73% dintre cei care au luat parte la studiu au afirmat că ar renunța complet la șofat dacă ar avea o mașină autonomă. De asemenea, 90% dintre cei intervievați au declarat că ar opta pentru această tehnologie, însă numai dacă ar putea să și conducă mașina ocazional.

Esential 90 de procente dintre cei intervievați au declarat că ar alege o mașină autonomă doar dacă ar fi lăsați să preia controlul ocazional.
Întrebați ce companie și-ar dori să dezvolte partea de software, respondenții au indicat marile nume din Silicon Valley, adică Apple sau Google (41%), urmate de japonezi (26%), americani (17%) și europeni (7%).

Întrebați ce mașină autonomă ar alege, oamenii au declarat în proporție de 27% că ar prefera ca aceste vehicule să fie construite de americani. Previzibil, având în vedere că studiul a fost desfășurat în SUA. Însă, 25% și-ar dori ca ele să fie produse de japonezi, 24% de către companiile din Silicon Valley și 12% de către producătorii europeni.

via carscoops

Comentarii (4)

  • Evident ca ar renunta. Doar americanii. Asa ar putea infuleca cate 6 burgeri intr-o ora fara sa mai fie atenti la drum. Era de ajuns ca aveau un stil de condus destul de deplorabil. Cu transmisii 99% ( din masini )automate si tot se gasea unu cate unu sa incurce pedalele. Cu una manuala ce ar face ? Ar crapa motorul uitand cum sa mai schimbe vitezele ?
    8 4
  • Ii dau partial dreptate lui Florian... am lucrat cu americani si canadieni si m-am lamurit ca peste 50% din ei au nevoie de explicatii cum sa nu se incalte cu fesul. Cu toate certificarile lor (tehnice) tot spalati pe creier sunt.
    Drept dovada campania prezidentiala de anul asta e mai trista ca niciodata.
    Visul lor e sa vegeteze si sa fie hraniti de o masina, iar job-ul lor inseamna sa dea e-mail-uri altora sa le rezolve problemele. Iar cand ceva nu merge in nici un caz nu prostia lor e de vina.

    Ce pretentii sa mai ai ca nu-s in stare sa utilizeze un produs atat de simplu precum o masina,

    Sistemul a functionat perfect la ei, la noi mai are timp inca sa-si faca efectul:) Somn usor!
    6 1
  • majoritatea au masina pe post de lantisor, in orice tara.

    totusi doar in romania vezi intersectii blocate aiurea. :)
    1 1
  • Carevoli
    Da stiu toti am face marea trecere pe masini autonome ce frumos ar fi ca in filme cand urci in masina si ii zici destinatia iar acesta te trezeste cu un tiuit cand ajungi ca te terzeste. Acuma pe bune cand se vor trezi oameni ca inca nu avem atata sanse si nici technologia necesara vezi acidente tesla si motivatia volvo de a nu lasa inca masini autonome afara pe strazi. Oare cati din noi am vrea sa renuntam cu adevarat la condus ? eu unul nu vreau sa fiu ca un peste intr-o conserva cundus de un robotel. Pot fi considerat reticent sau cum vreti voi dar nu as vrea sa renunt la sofat aceasta face parte din placera de zi cu zi pentru mine .
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru