Mașinile fără șofer se apropie de România: Franța a dat undă verde testelor pe propriile șosele

de Mircea Meşter
Joi, 11.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto care dezvoltă mașini autonome vor putea să acceseze rețeaua de șosele din Franța pentru a îmbunătăți sistemele tehnologice avansate de pe aceste modele.

Mașinile autonome se apropie de noi nu doar la nivel temporal, ci și spațial. Franța a intrat în această săptămână în cercul select al țărilor care vor accepta testarea mașinilor care se pot conduce singure fără șofer, urmând să ofere în scurt timp un set clar de cerințe care vor reglementa rularea acestor automobile pe șoselele publice din Hexagon. Decizia autorităților deschide porțile țării constructorilor europeni, producătorii din Franța fiind deja acceptați de legiuitori.

Propunerea a venit din partea New Industrial France Initiative, un proiect național care vizează dezvoltarea tehnologică modernă a 34 de sectoare-cheie ale industriei franceze. Scopul final al acestei idei: reducerea serioasă a celor 3300 de decese care au loc anual în rețeaua rutieră franceză. 

Odată cu intrarea Franței în lista de țări care acceptă testarea legalizată a modelelor care dispun de sisteme full-autonome sau semi-autonome, numărul marilor piețe europene pe care constructorii își pot derula testele se îmbogățește serios.

Anterior, Marea Britanie, Germania și țările scandinave au anunțat că le oferă producătorilor oportunitatea de a-și dezvolta mașinile autonome pe propriile șosele. la nivel mondial, Japonia și Statele Unite sunt implicate în programe asemănătoare încă de la începutul deceniului.

via dyw

Comentarii (1)

  • Mai in siguranta ma simt cu masini autonome netestate pe drum decat cu, cocalari cu bmw, audi si vw tdi =))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru