Mașinile Mercedes-Benz vor avea un sistem de plată Visa. Clienții vor putea să achite carburant sau parcare

de Tiberiu Safta
Marti, 09.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler, compania mamă a Mercedes-Benz, a anunțat un parteneriat cu firma de plată Visa. Aceștia vor aduce, în premieră, un sistem prin care proprietarii vor putea să efectueze plăți prin intermediul mașinii.

Începând cu primăvara anului 2022, clienții Daimler din Marea Britanie și Germania vor putea face plăți folosind un senzor de amprentă din mașină, funcționalitate care urmează să fie introdusă și pe alte piețe europene. Achizițiile pot fi apoi făcute direct prin usistemul multimedia al mașinii, deja celebrul MBUX. Se așteaptă ca, ulterior, soluția să devină disponibilă și pe alte piețe la nivel global.

Plățile digitale realizate prin intermediul mașinii au devenit un aspect intrinsec al unei experiențe de lux oferită consumatorului. De exemplu, platforma globală de plăți a Daimler Mobility, numită Mercedes Pay, le permite clienților să cumpere direct de la bordul mașinii bunuri și servicii, inclusiv serviciile Mercedes Me, precum și să plătească pentru combustibil sau parcare.

"Suntem încântați să lansăm prima soluție nativă de plăți la bordul mașinii împreună cu partenerul nostru Daimler Mobility. Nu e întâmplător faptul că atât proiectul pilot, cât și acțiunile inițiale de lansare au loc în Europa, un centru al inovației la nivel mondial în zona plăților și în industria auto. Acesta este un exemplu concludent al modului în care liderul mondial în plăți digitale și compania care a inventat automobilul își pot uni tehnologiile pentru a crea următoarea generație de soluții inteligente în sectorul mobilității auto”, a declarat Antony Cahill, Director General adjunct și responsabil pentru piețele europene în cadrul Visa.

„Mercedes Pay este centrul nostru de competență în plăți auto, prin care oferim consumatorilor din întreaga lume servicii digitale perfect integrate în ecosistemul Mercedes-Benz.

În parteneriat cu Visa, Daimler își propune să ofere soluții native de plăți la bordul mașinii care răspund cerinţelor de autentificare prin doi factori într-un mod sigur și ușor de folosit. Nimic nu e mai confortabil decât autorizarea unei plăți prin intermediul amprentei digitale. O experiență de lux oferită clienților include, desigur, și aspectul siguranței și facem acest lucru și prin integrarea soluțiilor native de plată la bordul mașinii. Oferim siguranță clienților nu numai în ceea ce privește experiența condusului, ci și în ceea ce privește plățile”, a declarat Franz Reiner, Director General, Daimler Mobility.

TEHNOLOGIA DIN SPATELE COMERȚULUI DIGITAL LA BORDUL MAȘINII

Mercedes Pay este o componentă a strategiei de mobilitate și digitalizare a Daimler și un segment de business al Daimler Mobility. Daimler va fi prima companie auto din lume care integrează Visa Cloud Token Framework în vehiculele sale. Visa Cloud Token Framework este o tehnologie de securitate bazată pe cloud care permite mai multă flexibilitate pe o varietate de dispozitive, deoarece Visa Cloud Tokens protejează și elimină informațiile confidențiale privind plata prin transformarea datelor în token-uri și stocarea lor în siguranță.

Tehnologia permite, de asemenea, interconectarea mai multor dispozitive în interiorul mașinii și în afara ei, care sunt apoi integrate cu datele contului bancar al utilizatorului. Acest lucru îmbunătățește considerabil experiența de plată, întrucât consumatorul nu mai trebuie să introducă datele cardului pentru a face o achiziție sau să treacă de la un dispozitiv la altul pentru a autentifica plățile.

Soluția va fi folosită pentru a iniția autentificarea cu doi factori.

VIITOR PROMIȚĂTOR PENTRU COMERȚUL DIGITAL AUTO

Numai în următorii doi ani, se estimează că numărul de mașini conectate va crește la peste 352 de milioane în întreaga lume, iar volumul total al plăților din mașină va ajunge la aproximativ 86 miliarde de dolari până în 2025.

Tendințele de mobilitate la nivel global precum automobilele electrice, car sharing, vehiculele autonome și mașinile conectate determină creșterea cererii de modalități de plată inovatoare la bordul mașinii. În prezent, pentru achiziția de servicii auto șoferul este nevoit de multe ori să se înregistreze pe un dispozitiv separat pentru a accesa o aplicație sau un website.

Ambiția Daimler și Visa este de a permite acestor utilizatori să beneficieze de o experiență de plată confortabilă la bordul mașinii, extinzând totodată posibilitatea de a alege și calitatea experiențelor disponibile.

via Daimler

Comentarii (3)

 • In curand si plata ca sa porneasca masina la prima cheie.
  10 3
 • Gigi Spoitoru'
  "Tendințele de mobilitate" - pardon, tendințele de control total, da' plantele vegetează
  7 0
 • Inca un exemplu de “invenție” inutilă, uuaaau plata prin intermediul mașini…
  Deja putem plăti wireless cu cardul, cu telefonul, cu ceasul… bine’nțeles dacă sunt bani in cont ;), dar ma gândesc ca bani in cont trebuie și la plata prin intermediul mașini.
  7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru