Măsuri inedite în Austria: mașinile electrice vor putea circula cu viteze mai mari pe autostrăzi la ore de vârf

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Austria va permite mașinilor electrice să circule cu 130 km/h pe autostrăzi la ore de vârf, atunci când viteza celorlalte mașini este limitată la 100 km/h din cauza poluării excesive.

Autoritățile din Austria au implementat recent o măsură drastică prin care viteza maximă pe autostrăzi este limitată la 100 km/h la ore de vârf, în cazul în care poluarea depășește anumite valori prestabilite, întrucât rularea cu viteze mari are ca efect o cantitate mai mare de emisii de dioxid de carbon.

Guvernul a anunțat acum un pachet de trei măsuri prin care vrea să încurajeze achiziționarea de mașini electrice, iar una dintre ele are legătură directă cu restricția stabilită pe autostrăzi. Astfel, mașinile electrice vor putea rula cu o viteză maximă de 130 km/h inclusiv în zonele în care viteza este limitată la 100 km/h pentru mașinile cu motoare cu combustie internă.

"Excepția pentru mașinile electrice este un avantaj pe care vrem să-l oferim comparativ cu mașinile cu motoare cu combustie internă. În viitor, vei putea conduce cu 130 km/h într-o zonă în care viteza este limitată la 100 km/h. Acest lucru se aplică pentru un total de 440 de kilometri de autostradă", explică oficialii guvernului din Austria.

Celelalte două măsuri vizează posibilitatea ca mașinile electrice să aibă dreptul de a circula pe benzile dedicate autobuzelor și oferirea de locuri de parcare gratuite.

Via Electrek

Comentarii (8)

  • da, se da liber, dar ce te faci cand ei o sa circule cu 80 ca sa ajunga de la Buc la Sb de exemplu … stii ce zic?
    Si doar 440 de km de autostrada au astia? Saracilor … :)))))
    7 3
  • @eu Au mult mai mult de 440 km, dar probabil ca regula asta se va aplica doar pt unele autostrazi.
    10 1
  • ACE - Craiova
    BRAVOS - Austria....
    Asta in timp ce noi - romanii - batem apa in piua de 2 ani cu NIMICURI PERSONALE ......devenite PRIORITATI NATIONALE !!!!!
    12 3
  • Daca cei cu electrice merg cu 130km/h nu o sa ajunga pana la capatul autostrazii ;-)
    17 8
  • Ajutor de stat de câteva mii euro pe lună, pentru toată viața, nu propun aceste autorități ? Înțeleg încurajarea, dar și creșterea pericolului rulând cu o viteză mai mare, asta cum se cheamă ?
    3 10
  • hazard
    @RAR hai sa zicem ca ajung la capatul autostrazii, unde probabil o sa gaseasca o statie de incarcare, unde o sa campeze pentru vreo 4-5 ore ca sa isi incarce bateriile :))
    6 5
  • Nu cred ca electricele pot merge "pe benzina" autobuzelor dar pe benzile lor da :)
    3 0
  • andrei
    @dan_grc: pare ca nu ai inteles. erau limitate la 100 pe motiv de polare nu de siguranta. la viteze mai mari si poluarea e mai mare. nu importa ceva la siguranta ca tu mergi pe o banda cu 100 si ala cu electricul cu 130.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru