Max Verstappen vrea să-și înființeze propria echipă în motorsport: "Vreau să câștig și cu aceasta"

de Tiberiu Safta
Luni, 07.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen, dublul campion mondial de Formula 1, își dorește să înființeze o echipă sub nume propriu în motorsport. Echipa olandezului ar urma să concureze în campionatele sub egida regulamentului internațional GT3.

Max Verstappen a anunțat pe site-ul său oficial că își dorește să înființeze propria sa echipă în motorsport. Potrivit primelor informații, pilotul olandez vrea ca noua sa echipă să concureze cu cel puțin două mașini în campionatele aflate sub egida regulamentului internațional GT3. Astfel, echipa lui Verstappen ar putea concura în seria Fanatec GT World Challenge Europe, Intercontinental GT Challenge, European Le Mans Series și chiar în Campionatul Mondial de Anduranță.

Într-un interviu acordat publicației olandeze Formule 1, Verstappen a spus că ideea de a-și înființa propria sa echipă își are originea în sim racing. El a mai precizat că își dorește ca noua sa echipă să concureze în diverse campionate pentru mașini GT3 începând din 2025. „Lucrăm la asta în acest moment. Anul viitor va fi strâns, dar mi-ar plăcea ca echipa să fie înființată cât mai curând posibil. Ar trebui să fie posibil să avem o echipă de GT3 în 2025 cu minim două mașini”, a declarat dublul campion mondial.

Alături de ambiția de a-și înființa propria echipă, Verstappen mai spune că vrea ca aceasta să ajungă să concureze și în cele mai importante campionate și curse de anduranță din lume. „Primul pas este propria noastră echipă de GT3 și apoi vedem unde vom ajunge. Ar fi grozav să putem să ajungem către cel mai înalt nivel în cursele de anduranță.”

La final, olandezul de la Red Bull are așteptări ca propria sa echipă să fie una de succes, iar acesta mai spune că faza de planificare a fost deja încheiată. „Dacă fac ceva, vreau să îl fac cum trebuie. Vreau să câștig și cu această echipă. Am lucrat la aceasta de multă vreme. Faza de planificare s-a sfârșit, acum suntem în faza de acțiune”, a mai declarat Verstappen.

via Motorsport

Comentarii (2)

  • Hahaha
    Ar mai fi o stire RB. Cu masina RB de anul acesta va concura Torro Roso anul viitor. Sau Hugo Boos cum se va numi la anul. Evident cat permite regulamentul sa preia di masina:)
    2 1
  • Nu neaparat propria echipa si propriul brand.
    Gata cu echipele care decid totul, hai sa avem pilotii care sunt vedetele, lasa-i dracu de imbuibati ca ferrari si restul.
    Pilotii sa primeasca premiile, si ei sa isi aleaga echipele si brandurile, etc...
    Si cel mai important, eliminarea regulamentelor de totr felul, prostiile alea ca x e ilegal, y e ilegal, z e la limita codului, si las anul schimbam codul sa scoatem si asta din legal.
    Nu,nu.
    Fara LIMITE.
    Pilotii sunt starurile si ei isi aleg ce masina vor ei. Fara ordine de echipe care sa umileasca un pilot in beneficiul altuia. Au la dispozitie un calendar competitional si treaba lor.
    Exact ca in filme, unde pilotii sunt importanti si echipa mecanica face treaba. Pilotii isi aleg stilul, 4, roti, 6 roti, electric, hybrid, etanol, reactor fuziune, nu ne intereseaza, important e sa castige pilotul, si aici incepe adevarata competitie.
    Ca ei isi vor alege firme de curse, si aia nu vor da gratis performanta, si deci va fi o limita, caci si pilotii vor avea castig limitat, ca si ei vor vrea bani la ei in buzunar.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru