Mazda confirmă lansarea lui CX-80 în Europa: debutul, la sfârșitul lui 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 13.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a confirmat oficial că va lansa noul său SUV CX-80 în Europa la sfârșitul acestui an. Noul model va fi fratele mai mare al lui CX-60 și va avea 3 rânduri de scaune.

După ce a debutat în segmentul SUV-urilor premium cu CX-60 în prima parte a anului trecut, Mazda tocmai a confirmat lansarea celui de-al doilea astfel de SUV pentru piața europeană. Botezat CX-80, acesta va fi lansat la sfârșitul lui 2023.

Anunțul oficial a fost făcut de către Martijn ten Brinke, șeful Mazda Europa, pentru publicația Automotive News Europe și preluată de jurnaliștii Motor1. Până acum, nu au fost dezvăluite foarte multe detalii despre noul CX-80, însă deja știm că acesta va fi, în esență, o versiune alungită a lui CX-60 și mai îngustă a recent lansatului CX-90 pentru piața nord-americană.

Astfel, viitorul SUV nipon va beneficia de 3 rânduri de scaune, față de două cât are CX-60. Implicit, alături de o caroserie mai lungă, noul CX-80 va avea și un ampatament mai lung. În schimb, noul model va fi bazat pe aceeași platformă cu fratele său mai mic și va primi aceleași motoare pe benzină și diesel cu 6 cilindri, alături de un propulsor hibrid cu încărcare la priză.

În cazul lui CX-60, propulsorul PHEV dezvoltă 328 de cai putere și este alcătuit dintr-un motor termic de 2.5 litri și un motor electric pe puntea din spate. Alături de asta, CX-60 primește și două motorizări diesel de 3.3 litri cu 6 cilindri și cu două variante de putere: 200 și 254 de cai putere.

Mazda nu a dezvăluit data exactă în care noul CX-80 va fi lansat. În orice caz, acesta este programat să apară în al treilea sau în al patrulea trimestru din acest an.

via Motor1

Comentarii (1)

  • vor avea un PHEV dar care nu poate fi cumpărat


    Mda, ştim povestea
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru