Mazda CX-80 confirmat pentru Europa. SUV-ul cu 7 locuri va debuta în 2023

de Alexandru Monenciu
Luni, 24.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda confirmă, prin divizia sa din Marea Britanie, lansarea SUV-ului cu 7 locuri CX-80 pe Bătrânul Continent. Evenimentul va avea loc în 2023.

Constructorul japonez de automobile a lansat noul SUV CX-60 în luna martie a acestui an. Acesta este disponibil inclusiv cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, premieră pentru Mazda, care dezvoltă în total 327 de cai putere și 500 Nm cuplu.

Mulțumită unei baterii de 17.8 kWh, modelul nipon poate parcurge până la 60 de kilometri cu o singură încărcare. În mediul urban, autonomia poate crește până la 70 de kilometri.

Pentru clienții din Europa care vor și mai mult spațiu, Mazda pregătește SUV-ul CX-80. Divizia din Marea Britanie tocmai a confirmat că acesta va debuta pe Bătrânul Continent în 2023 și va oferi 3 rânduri de scaune.

Specificațiile tehnice ale viitorului CX-80 sunt încă necunoscute, dar, cel mai probabil, va prelua motorizările lui CX-60, inclusiv pe cea plug-in hybrid. Totodată, SUV-ul va putea fi comandat atât cu tracțiune integrală cât și cu roți motrice spate.

Din punct de vedere al dimensiunilor, CX-80 va trece în fața lui CX-60.

Acesta din urmă are o lungime de 4.740 milmetri, un ampatament de 2.870 milimetri și o masă proprie care depășește 2 tone.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Buirgia
    Eu sunt foarte curios,când va veni viitoarea Mazda 6 ,știu ca nu va avea RWD ,dar macar sa aducă un model nou
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru