Mazda MX-5 a stabilit un nou record pentru cea mai lungă paradă a constructorului japonez

de Bogdan Mirică
Luni, 17.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a consemnat un nou record mondial Guinness. Japonezii au adunat weekendul trecut, în Olanda, nu mai puţin de 683 de exemplare ale modelului MX-5, cea mai mare paradă de acest gen din lume.

În 2010, Mazda se lăuda cu cea mai mare paradă de exemplare MX-5 din lume. Pe atunci, la Essen, în Germania, se adunau 459 de maşini, suficient pentru a intra în Cartea Recordurilor. Weekendul acesta, constructorul japonez îşi face din nou loc în Guinness Book of World Records. Şi de această dată este vorba despre MX-5, cel mai popular roadster din istorie, vedeta evenimentului MAX-5, desfăşurat la Lelystad în Olanda.

Un total de 683 de exemplare MX-5 au fost conduse în coloană pe drumurile din jurul centrului de teste RDW, reuşind astfel să alcătuiască cea mai lungă paradă de modele Mazda aflate în mişcare. Cele 683 de maşini au adunat şi un număr record de participanţi: 1450 de oameni.

Esential 459 de unităţi MX-5 s-au adunat pentru vechiul record mondial.
683 de unităţi MX-5 au stabilit un nou record mondial Guinness.
Parada a fost condusă de Allard Kalff, un prezentator TV olandez, şi Jeff Guyton, preşedintele Mazda Europa.
Acesta din urmă a fost şi cel căruia i-a fost înmânată distincţia Guinness.

Tot cu această ocazie, aproximativ 250 de exemplare MX-5 prezente s-au alăturat pentru a forma cel mai mare drive-in cinema din Europa. Înainte de difuzare, spectatorii au fost rugaţi să aleagă unul dintre cele trei filmepuse la dispoziţie prin acţionarea claxonului pentru a vota filmul preferat. Cea mai “răsunătoare” alegere a fost pentru filmul Arbitrage cu Richard Gere în rolul principal.

via Mazda

Comentarii (3)

  • Cum ? In 2010 Mazda organiza asa ceva in Germania ? Pai ce cauta "jafurile" japoneze in Germania ? Ce oameni si japonezii astia, sa vanda ei masini tocmai in Germania, tara care a inventat automobilul si l-a perfectionat, tara care a dat umanitatii cele mai bune si mai fiabile marci din lume....
    14 10
  • Mi-a placut sarcasmul tau John !
    7 6
  • George
    O stire de ultima ora: toti dealerii Toyota si Honda din Germania vor da faliment in urmatorii 2-3 ani. Pe strazile din intreaga lume vor circula DOAR BMW-uri. Ele sunt cele mai bune si mai perfecte masini.

    Asta ar fi trebuit sa fie gluma celor de la BMW de 1 Aprilie :))
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru