Mazda: „Nu vom lansa un model RX. Gama noastră este suficient de mare”

de Bogdan Mirică
Luni, 10.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda nu intenționează să dea naștere unui nou model RX. Japonezii preferă să își concentreze eforturile asupra gamei actuale și asupra tehnologiei SkyActiv.

Deși mai multe surse neoficiale anunțau renașterea unuia dintre celebrele modele sportive RX, Mazda a dezmințit zvonurile.

Masamichi Kogai, președintele executiv Mazda, a declarat pentru Automotive News că producătorul japonez îl conduce preferă să investească în noile tehnologii SkyActiv, decât să utilizeze fonduri pentru un nou model. El a și precizat de altfel, că gama actuală Mazda este cât se poate de generoasă și nu are nevoie de o extindere.

În schimb, este loc întotdeauna de îmbunătățiri la nivelul motorizărilor, caroseriei și cutiilor de viteză. Kogai a recunoscut că preferă ideea unor modele de volum, care se vând în număr mare.

Un RX nu se află în planurile companiei pentru că o mașină sportivă, cu un preț greu accesibil nu va avea același impact economic pozitiv asupra brandului.

Comentarii (4)

  • Cu alte cuvinte, mai pe limba romana: "Fratilor, nu mai putem. Am pierdut la bani si la imagine cu RX8 de ne-am rupt. Era sa terminam si rezerva de ulei de motor pe plan mondial. Gata, ajunge cu gaurile in buget. Plus ca avem o gama PREA mare de modele. Intre timp mai facem niste digrame frumoase cu scai-activu' si o sa fie totul in ordine."
    12 9
  • Mazda are deja un model emblematic, MX-5. Da, RX-8 era o rasa aparte, dar cred ca un proiect prea costisitor pentru ei, mai ales in era in care trebuie sa vinzi.
    4 0
  • @ZARNE....
    da,aici iti dau dreptate cu uleiul...armat fiind in top la aceeasi problema de vw...cu acele tdi-uri mancatoare de ulei.
    3 2
  • Bun, nu vor scoate următorul RX (poate fi o pauza in asteptarea unor vremuri mai bune), dar e pacat ca nu vor continua cu dezvoltarea unui motor Wankel. Nu cred ca acest motor si-a atins limitele. Ar putea, macar, sa scoata si o versiune MX-5 / Wankel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru