Mazda va fi primul constructor japonez care va oferi un sistem hibrid diesel-electric

de Mircea Meșter
Joi, 14.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Impulsionaţi de popularitatea în creştere a motoarelor diesel în Japonia şi de cota importantă de piaţă a acestora în Europa, cei de la Mazda vor dezvolta un sistem hibrid diesel-electric care va scădea consumul cu 30% în comparaţie cu unităţile clasice pe motorină.

Presa japoneză anunţă astăzi faptul că Mazda va deveni primul constructor japonez care va oferi în gamă un hibrid diesel-electric. Condusă de Toyota, evoluţia hibridă "clasică" (benzină-electric) nu a mizat prea mult pe sisteme de propulsie care să combine motorizările diesel cu motoarele electrice, în ciuda faptului că Europa este o piaţă în care motorina are o cotă de piaţă mai mare decât benzina când vine vorba de motorizări dedicate autoturismelor. Până astăzi, doar PSA Peugeot Citroen, Volkswagen şi Mercedes-Benz oferă în gama de modele astfel de versiuni de motorizare.

Conform publicaţiei Yomiuri Shimbun, ai cărei jurnalişti au anunţat vestea adoptării noului tip de sistem de propulsie hibrid, Mazda va arunca pe piaţă un astfel de pachet în 2016-2017, el urmând să fie folosit pe toată linia de modele ale constructorului nipon. 

Unul dintre motivele pentru care Mazda va miza pe acest tip de tehnologie este explozia motoarelor diesel pe piaţa japoneză, acolo unde vânzările acestui tip de modele au crescut de 7 ori în ultimii trei ani. 

Foarte probabil, unul dintre motoarele de bază ale sistemului hibrid Mazda va fi nou-dezvoltatul propulsor de 1.5 litri Skyactiv-D care va debuta pe noua generaţie Mazda2 în această toamnă.

Conform datelor oferite de Mazda, unitatea cu patru cilindri şi injecţie directă oferă 105 CP şi 250 Nm. În cuplaj cu un motor electric, sistemul diesel-electric va oferi o economie de 30% a consumului. 

Comentarii (11)

  • ''Mazda va fi primul constructor japonez care va oferi un sistem hibrid diesel-electric''.La ce mai exact?Implementarea lui pe fiecare model din gama sau cum?Ca mercedes are,vw are,psa are.....ar fi cam al 4 constructor nu primu.
    3 24
  • @yok
    Dupa cum bine ai citat, Mazda va fi primul constructor japonez care ofera varianta diesel-electric.

    Altfel, astept mai degraba solutia motorului pe benzina functionand pe compresie in turatii joase pe care a anuntat-o Mazda ca o va introduce in productia de serie. Raman la parerea ca tehnologia bateriilor trebuie sa mai evolueze pentru a le face ieftine si cu autonomie decenta.
    17 0
  • Pai cum naiba sa fie primi cand pe piata deja se vind:
    Mercedes S 300 Bluetec Hybrid
    Mercedes E 300 BlueTEC HYBRID
    Volkswagen XL1
    Peugeot 3008 HYbrid4
    CItroen DS5
    1 18
  • @yok.....primii dintre constructorii japonezi.......premiera mondiala a fost 3008 HYbrid4
    10 0
  • octav71
    "Mazda va fi primul constructor japonez". Japonez este cuvantul important si este prezent chiar in titlu!
    Mercedes, VW, Peugeot si Citroen sunt constructori... europeni.
    11 0
  • Schita: "japonez"...
    5 0
  • si volvo are diesel-hibrid..
    3 4
  • altu'...
    4 1
  • poseidon
    105 CP si 250 NM nu 250 CP
    3 0
  • Ar fi corect din partea redactorilor sa lase textul initial asa cum e, fara corecturi, iar in subsol sa adauge o erata. Daca un comentator observa, de exemplu, ca e vorba de 105 si nu 250 cp, el va parea ridicol pentru ceilalti, dupa corectura din textul articolului. Fiti profesionisti, va rog!
    9 0
  • arogantul
    """""Până astăzi, doar PSA Peugeot Citroen, Volkswagen şi Mercedes-Benz oferă în gama de modele astfel de versiuni de motorizare.""""""

    dupa cum a spus si Clau, pe volvo unde il puneti? sau acum e masina chinezeasca?
    cica cititorii vin aici pe site sa se informeze despre lumea masinilor, si cand colo pana si redactorii sitului fac omisiuni grosolane

    hai acum cu manutele rosii
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru