Mazda va lansa două concepte în octombrie: un hatchback compact care anticipează noua generație Mazda 3 și unul care prezintă viitoarea filosofie de design

de Daniel Popescu
Marti, 10.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo conceptul unui hatchback compact care anticipează noua generație Mazda 3, dar și un concept care anticipează designul viitoarelor modele de serie ale constructorului.

Mazda este unul dintre constructorii care va avea o prezență puternică la Salonul Auto de la Tokyo, care își va deschide porțile în 25 octombrie.

Constructorul japonez a anunțat că va dezvălui la stand două concepte, iar primul dintre ele este un hatchback compact care adoptă arhitectura Skyactiv-Vehicle Architecture.

Chiar dacă japonezii nu fac o mențiune specială, cel mai probabil conceptul anticipează lansarea noii generații Mazda 3. De asemenea, conceptul va fi echipat cu Skyactiv-X, primul motor pe benzină din lume care va beneficia de aprindere prin compresie, urmând astfel să renunțe la bujii.

Niponii au publicat deja două teasere cu noul concept hatchback compact, însă toate detaliile, inclusiv informații despre o posibilă versiune de serie, vor fi făcute publice cu ocazia prezentării oficiale.

Cel de-al doilea concept Mazda de la Tokyo are rolul de a defini o nouă filosofie de design, despre care constructorul japonez afirmă că este o "expresie mai profundă a limbajului de design Kodo admirat la nivel global și care a debutat în 2012 pe Mazda CX-5".

Și în acest caz, Mazda a publicat un prim teaser, urmând ca detaliile să fie anunțate la salon.

Pe lângă cele două concepte, Mazda va expune la stand și o versiune specială Red Top pentru Mazda MX-5, dar și noul Mazda CX-8, noul SUV flagship al companiei care va fi vândut inițial doar pe piața din Japonia începând din luna decembrie. Deloc surprinzător, niponii vor prezenta și motorul revoluționar pe benzină cu aprindere prin compresie.

Via Mazda

Comentarii (4)

  • O marca cu design neplictisitor...chiar atragator.Bravo pentru evolutia lor din ultimul timp!.Personal consider cea mai reusita compacta de pe piata aceasta mazda 3.
    24 0
  • Eu sunt tare curios cu motorul asta cu aprindere prin compresie. Deocamdata suna foarte promitator si timing-ul este perfect pentru Europa. Daca respecta ce s-a promis pana acum ar putea fi exact cuiul din cosciugul diesel-ului.
    21 0
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    "al doilea concept sedan misterios dupa primul concept hatchback [http://www.autobild.de/bilder/tokyo-motor-show-2017-vorschau-12460483.html#bild1] care anticipeaza urmatorul Mazda 3 2019" si care va fi prezentate la Salonul Auto Asiatic din Tokyo[japan] atunci cand is va deschide portiile peste 2 saptamani in a treia miercurea [25/10/2017] iar al doilea concept sedan am citit clar din Autobild Germany ca al doilea prototip sedan mazda va anticipa urmatorul Mazda 6 sedan iata aici linkul citind-ul [http://www.autobild.de/bilder/tokyo-motor-show-2017-vorschau-12460483.html#bild3]
    2 0
  • Cred ca Sebastian Vettel ar fi primul interesat de un motor pe benzina care sa nu aiba nevoie de bujii...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru