Mazda: Viitoarea generație MX-5 va fi electrificată

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a confirmat că viitoarea generație MX-5 va avea un sistem de propulsie electrificat. Până în 2030, toate modelele din portofoliu vor avea o formă de electrificare.

Mazda MX-5 este una dintre cele mai cunoscute și iubite modele roadster. Rețeta acestui model a rămas neschimbată în toți acești ani: motor aspirat natural, preț accesibil, masă proprie scăzută, roți motrice spate și manevrabilitate de invidiat.

În această cursă pentru electrificare, la care ia parte și Mazda (ce-i drept, mai timid decât ceilalți producători), un model ca MX-5 este foarte greu să supraviețuiască. Dar, în ciuda tuturor obstacolelor, celebrul MX-5 are viitorul asigurat.

Oficialii Mazda tocmai au confirmat pentru publicația Motor1 că viitoarea generație MX-5 va fi electrificată. Deci fie vorbim despre un sistem de propulsie hibrid, fie de unul 100% electric.

"Mazda caută să electrifice MX-5 într-un efort ca toate modelele să prezinte o formă de electrificare până în 2030. Vom lucra din greu să construim o mașină sport ușoară, accesibilă, cu două locuri, care să satisfacă nevoile clienților," se arată în comunicatul transmis de Mazda.

Constructorul japonez de automobile țintește spre un portofoliu electrificat, din care numai 25% să fie reprezentat de modelele 100% electrice.

Restul de 75% vor fi mașini cu sistem hibrid de propulsie. Și cel mai probabil, MX-5 va face parte din a doua categorie.

via Motor1

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    opriți vă rog planurile astea oligofrene made in Edikkinezia.
    fiindcă o Miata electrică de două tone e fix cărarea spre faliment, măzdoșilor.
    22 4
  • Paralimpicul iedikk-prazilia
    Felicitari,Mazda! Imi place ca tineti cont doar de sfaturile mele! Ps. Unde nu stiti,ma intrebati,ca la docror,lasati rusinea acasa!
    15 0
  • Seriff
    Au stricat-o si pe asta
    13 2
  • Citat din articol : "preț accesibil".
    Întrebare . Comparat cu ce? Cu Porsche ?
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru