Mazda6 Skyactiv-D - primul trofeu obţinut la Indianapolis de un automobil diesel

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 31.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a reuşit să scrie o pagină de istorie pe circuitul american de la Indianapolis. A reuşit să câştige clasa GX din cadrul cursei Grand Am cu un model propulsat de un motor diesel.

Mazda6 Skyactiv-D este primul automobil propulsat de un motor diesel care reuşeşte să obţină un trofeu pe celebrul circuit Indianapolis. Japonezii au reuşit să câştige clasa GX din cadrul cursei Grand Am, la volanul exemplarului victorios aflându-se echipajul format din piloţii Tom Long şi Sylvian Tremblay. În clasamentul general, Mazda6 Skyactiv-D s-a clasat pe locul 26. 

Mazda foloseşte acest model cu motor diesel în campionatul american Grand Am, iar până în acest moment, au reuşit cinci victorii la clasa GX după 8 curse din cele 12 din calendarul Grand Am 2013. Mazda reuşeşte să domine în acestă clasă cu un motor ce foloseşte 51% repere de serie. 

Urmareste Automarket
John Doonan, directorul diviziei motorsport Mazda North America a declarat: "Este a cincea victorie consecutivă în acest sezon şi este de departe ce mai importantă, Victoria la Indy este visul oricărui pilot, iar acest vis a devenit realitate pentru Mazda. 

Via Mazda

Comentarii (2)

  • @Redactia Automarket
    Repetati stirile. Puneti-va de acord cine, ce scrie.
    1 14
  • andy.s
    Super Mazda6
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru