Mazda6 va fi retrasă din Japonia. Urmează Europa?

de Tiberiu Safta
Sambata, 20.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat oficial că va retrage modelul său de clasă medie Mazda6 de pe piața din Japonia. Producția modelului va înceta în aprilie.

Actuala generație Mazda6 a fost lansată în 2012, iar de atunci, modelul de clasă medie a primit două facelift-uri și alte actualizări minore pe parcursul anilor. Mazda6 nu s-a schimbat foarte mult de la momentul lansării, iar din această cauză, vânzările au început să scadă considerabil. Anul trecut, modelul a fost retras de pe piața din Marea Britanie. Mai mult, în 2021, Mazda6 a fost retrasă și din Statele Unite.

Acum a venit rândul Japoniei să nu mai aibă parte de acest model. Constructorul nipon a anunțat oficial că Mazda6 va fi retrasă de pe piața autohtonă în primăvara acestui an. La mijlocul lui aprilie, producția modelului de clasă medie va lua sfârșit.

Mazda nu a pregătit un înlocuitor direct pentru Mazda6, dar spune că acesta va fi succedat indirect de către SUV-urile din seria de modele CX. Cel mai probabil, modelul de clasă medie urmează să fie retras și din Europa în viitorul apropiat.

via Mazda

Comentarii (6)

  • Nu era vorba ca va fi un succesor cu tractiune spate și motoare L6 ? Mai bine un SUV, cum se putea altfel .

    Singurele sedanuri vor mai rămâne la triada germană, Lexus/Toyota, poate câteva americane și cam atât, în rest doar " crossovere " .
    14 4
  • Mai vazusem un comunicat de la ei destul de recent(am impresia ca dupa salonul de la Tokyo) ca ideea nu e abandonata, e amanata pentru a vedea incotro merge piata, in prezent toata lumea vrand suvuri. Cu siguranta va veni un moment cand lumea se va satura de ele si vom incepe sa vedem din nou masini noi frumoase.
    11 1
  • E pur si muove
    @Dan grc,
    Peugeot 508, Volvo s60, Skoda Superb si cred mai gasim inca 1-2.
    Sedanul ca masina in 3 volume este cel mai putin practic autoturism si este normal sa scada cererea, dar el nu va dispare. Cel mai probabil insa, in loc de 4 clase (mic, compact, medie, mare), vor ramane 2 , prin comasarea mic-compact, compact-mediu.
    Nu este nico tragedie, lumea evolueaza, cerintele se schimba in functie de necesitatile consumatorilor, fara sa tina cont de nostalgiile noastre.
    6 2
  • cine te-a pacalit? hatciurile si suvitele sunt impractice etc
    0 2
  • Am un prieten cu Mazda 6. Eu nu am apucat sa merg cu el dar mi-a spus ca e galagioasa tipic japonezelor si motorul trebuie turat daca vrei un pic de putere. Noi suntem prea obisnuiti cu puterea la turatii mici ale diesel-urilor si mai nou ale motoarelor turbo pe benzina. Omul are un motor de 2.0 benzina si a vrut s-o dea la schimb plus diferenta tot pe o Mazda 6 dar cu motor 2.5 (Germania) Dealerul l-a refuzat din cauza ca nu prea mai este nimeni interesat de Mazda 6. Acum sincer, la cat costa masinile si faptul ca oricum se cumpara in rate, oare de ce se zgarcesc producatorii sa mai investeasca 1000 euro in antifonare? Ce conteaza ca masina costa 35 000 euro sau 36 000 bine antifonata?
    Cateodata am impresia ca japonezii au un contract cu UE sa nu antifoneze masinile ca sa nui se vanda prea multe.
    5 2
  • si mie imi plac la aspect sedanurile si coupeurile clasice cu 2 usi, dar hai sa recunoastem ca sunt total depasite ca arhitectura in comparatie cu alternativele din ziua de astazi. nepractice din cauza deschiderii mici a portbagajului, amprenta foarte mare la sol ceea ce le face greu de utilizat in oras, la parcat sau prin locuri stramte, iar spatiul interior nu este mereu grozav, superbul fiind o exceptie, dar e si lunga cat un vagon cfr calatori :) deci de asta nu se mai cauta si lumea s-a reorientat catre suvuri. eu am un hatchback in prezent, dar ce stiu sigur e ca sedan sau coupe nu voi mai lua niciodata, poate maxim maximorum un liftback gen octavia/audi a5.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru