McLaren încearcă să doboare recordul lui Porsche 918 Spyder la Nurburgring

de Sebastian Toma
Vineri, 18.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la McLaren vor să doboare recordul lui Porsche 918 Spyder la Nurburgring. Aceştia au început deja testele cu un P1 XP2R, o ediţie limitată a supercarului din Woking.

Esential 29 CP reprezintă diferenţa de putere dintre McLaren P1 şi Porsche 918 Spyder.
McLaren vrea să revendice titlul de cel mai rapid model de serie la Nurburgring cu P1. Producătorul englez de supercar-uri a anunţat înainte de lansarea lui P1 că doreşte să aibă acest titlu, iar testele pe Nurburgring au început deja în vederea obţinerii unui timp cât mai bun pe celebrul circuit german. Până la Porsche 918 Spyder, cei de la McLaren aveau un singur ţel, de a parcurge un tur de circuit în mai puţin de şapte minute, aceştia trebuie acum să depăşească timpul modelului din Zuffenhausen.

Fotografii care au realizat imagini spion pentru englezii de la Car susţin că sunt impresionaţi de rapiditatea lui P1 pe circuit, dar nu există încă un timp oficial al modelului pe Nurburgring. În cadrul testelor, prototipul XP2R a fost văzut alergând în modul Race, care implică ridicarea eleronului spate la nivelul maxim, coborârea gărzii la sol şi întărirea amortizoarelor. Dacă modelul va necesita recalibrări şi modificări, cei de la McLaren s-au angajat să le aplice tuturor modelelor P1 existente şi viitoare, pentru ca proprietarii lor să se bucure de cea mai performantă versiune posibilă a modelului respectiv.

Urmareste Automarket
Porsche 918 Spyder, actualul deţinător al recordului pe Nordschleife pentru un model de serie, este cu 285 kilograme mai greu decât un P1 şi cu aproape 30 CP mai puţin puternic. Chiar şi aşa, modelul german a reuşit să parcurgă circuitul german în şase minute şi 57 de secunde.
Pe lângă diferitele reglaje implicate, cei de la McLaren au nevoie şi de un pilot la fel de rapid precum cel care a obţinut recordul cu Porsche 918 Spyder. Pentru această sarcină, l-au ales pe Chris Goodwin, pilotul de teste al companiei, fost pilot de teste pentru echipa de Formula 1 McLaren Mercedes.

Via Car

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru