McLaren P1 a intrat oficial în producţie

de Bogdan Mirică
Joi, 03.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai puternic model din istoria McLaren, supercarul P1, expus în primăvara acestui an la Salonul de la Geneva, a intrat oficial în producţie.

Urmareste Automarket
Expus în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul McLaren P1 se vrea a fi urmaşul spiritual al legendarului F1. De atunci şi până în prezent, McLaren a promovat pe toate canalele media supercarul ce înglobează vârful tenologiei sale.

Abia în această toamnă însă, a demarat producţia lui P1. Potrivit unui purtător de cuvânt al constructorului britanic, asamblarea a început deja la uzina englezilor, însă evenimentul nu a fost mediatizat pentru a păstra identitatea secretă a primilor clienţi.

McLaren P1 - detalii oficiale şi galerie foto

Esential 350 de km/h este viteza maximă, limitată electronic, a supercarului P1.
Producţia totală va însuma 375 de exemplare, fiecare echipat cu un ansamblu hibrid.
Acesta este compus dintr-un motor V8 bi-turbo de 3.8 litri şi unul electric. Împreună, cele două agregate reuşesc să livreze 916 cai putere şi un cuplu motor de 900 Nm.

Este suficient pentru a permite supercarului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 3 secunde. Viteza maximă va fi limitată la 350 km/h.

Comentarii (5)

  • Pe un site celebru cu fotografii cu masini de lux au aparut de o luna poze cu cateva exemplare pe strazi. Probabil primii propietari nu au mai avut rabdare si le-au scos la soare.
    7 10
  • Fan F1
    @Scorpionul.negru: Primii proprietari nu exista, pentru ca masinile nu au fost livrate inca. Au fost poze de prezentare, ceea ce era normal.
    16 1
  • @Fan F1
    Probabil asa e.
    Intra pe Auto Gespot la McLaren P1 sa vezi cateva poze cu ele cu numere diferite pe sosele. Cel din interior pare incantat de noua achizitie.
    5 3
  • @scorpionul
    masinile sunt de promovare si fac parte din lotul de pre-productie

    poate esti tu fan supersport dar mai ai de invatat
    6 0
  • @@scorpionul
    Nu sunt fan...chiar nu sunt ! Stiu...oricine mai are de invatat chiar si specialistii si cei care le fabrica. Nu mai zic de noi comentatorii...mai avem mult. :)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru