Mercedes A45 AMG, primele poze şi informaţii oficiale: 354 CP şi 45.000 de euro

de Mircea Meșter
Joi, 01.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz le oferă pasionaţilor mărcii primele informaţii despre cea mai puternică versiune a lui A-Klasse, aşteptatul A45 AMG.

Deşi lansarea celei mai puternice versiuni a noii generaţii Mercedes-Benz A-Klasse va fi prezentată abia peste patru luni, la Salonul Auto de la Geneva 2013, constructorul german a decis astăzi să curme aşteptarea fanilor mărcii şi să le ofere acestora detalii tehnice importante şi câteva fotografii cu modelul semi-camuflat. 

Numele său oficial va fi A45 AMG, iar principalul său scop în viaţă va fi acela de a se lupta umăr la umăr pe piaţa compactelor cu viitoarele Seria 1M şi cu Audi RS3. Cu 354 de cai putere dezvoltaţi dintr-un motor turbo de 2.0 litri şi cu un cuplu motor de 450 Nm, noul model foloseşte un sistem de tracţiuen integrală Haldex şi o transmisie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj similară celei folosite pe SLS AMG pentru a pune corect pe şosea potenţialul său dinamic.

Esential 45.000 de euro este preţul estimat al noului Mercedes-Benz A45 AMG.
354 de cai putere va avea cea mai puternică versiune A-Klasse.
Conform datelor tehnice oferite de Mercedes-Benz, viteza maximă a modelului german va fi limitată la 250 de km/h, dar aceasta va creşte până la 270 km/h dacă clienţii vor opta pentru pachetul AMG Performance Package, care vine cu elemente estetice adiţionale precum un eleron montat deasupra lunetei.

Pe lângă noul motor, viitorul A45 AMG va veni pe piaţă îmăreună cu un şasiu complet nou, cu suspensii coborâte cu 25 de milimetri faţă de versiunile "normale", cu frâne şi jante semnate AMG (18 inch în versiunea standard şi 19 inch în lista de opţionale) şi cu o evacuare sport.

Noul Mercedes-Benz A45 AMG va fi prezentat la începutul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva, iar comenzile vor putea fi realizate în primăvara anului viitor.

via Mercedes-Benz

Comentarii (11)

  • asa da
    e betoonn... motor mic . putere mare. pachet amg . masina sportiva. micutsa totusi dar destul de mare . imi place cum arata. totul suna bine. chiar poate si pretul. pt marca, model nou, model amg si putere mare
    27 1
  • zarnesteanu
    Bine ca au pus transmisie integrala pe ea ca altfel era ciudat rau. Cifrele suna intr-adevar foarte bine. Sa vedem in viata reala cum se comporta.
    20 0
  • ioiodan
    astia de la mercedes se pricep de minune sa isi bata joc de masini cu amg ul lor. mai intai clasa c si acuma clasa a arata ca drq cu pachetu amg
    2 32
  • Mercedes nu m-a placut niciodata ,insa acest A-klasse imi place maxim,din toate punctele de vedere.
    14 3
  • AndreiRN
    Pacat.
    MBZ era candva o firma serioasa.
    Si cat e garantia?
    3 27
  • zarnesteanu
    Mercedes spune ca va fi cea mai de succes lansare de masina pe care au facut-o vreodata. Deocamdata numai in Europa au peste 70 000 de comenzi, inainte s-o puna pe piata. Din partea mea, Bafta Maxima!
    14 3
  • In clasa compacta premium acest A-Klasse mi-se pare cel mai reusit model ..
    18 2
  • 2.0 litri si 354 de cai asta da motor,mult peste tot ce ofera concurenta si probabil puterea va fi si mai mare cu amg performance package.
    17 1
  • Constantin
    Garantia lunga este vrajeala pentru prostanaci. Inseamna ca te tin legat de service mult mai mult timp. Fiat a lansat jmenaria asta si multi se iau dupa ei pentru ca aduce profit pe termen lung. Cine conduce masini luate de noi produse in lutimii ani a putut sa constate ca defectiunile sunt foarte rare si de mica amploare. Orice masina iti iei in primii 4-5 ani de condus moderat nu o sa iti faca mari figuri ( statistic vorbind ). Pentru ca se intampla sa iasa rateuri indiferent de marca si daca tu ai apartinut acelui 3% cu ghinion nu inseamna ca si restul sunt proaste.
    @AndreiRN am Toyota si nu a avut 7 ani de garantie si nici stikere cu "My @@@@ is fantastic" si dupa 170k km facuti in 5 ani jumatate pot raporta doar cateva becuri arse. Inseamna asta ceva? Nu prea pentru ca stiu oameni cu Dacia Logan cu experiente similare. NU NUMARUL ANILOR DE GARANTIE CONTEZA.
    18 2
  • AndreiRN
    Numarul de ani de garantie oferita reflecta increderea constructorul in ce pune pe piata.
    Eu ofer garantie pe viata produselor mele.
    2 17
  • Mercedes isi pune toate sperantele in noul A. Este masina cu care vor sa ajunga din nou in varful ierahiei producatorilor premium. Tocmai de aceea se si grabesc sa lanseze si AMG-ul, pt a avea gama completa cat mai repede, mai ales ca masina nu este rea si au primit feedback pozitiv pana acum. Paradoxul apare atunci cand te gandesti ca un producator titrat de masini de lux, care era si eu as spune ca este in continuare confundat cu clasa mare (vezi S-ul) sa ajunga in situatia in care sa isi puna baza intr-o masina de clasa compacta. Eu cred ca "lupta" dintre cei tei mari constructori germani va fi foarte interesanta in urmatorii 5 ani si mai cred ca daca Mercedes nu va da lovitura cu noua gama de masini (noul A, viitoarele C si E) va pierde definiv contactul cu Audi si BMW. Viitoarele modele Mercedes au o importanta capitala pentru producatorul din Stuttgart.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru