Mercedes-AMG A35 L: sedanul de performanță primește o versiune cu ampatament mărit pentru China

de Daniel Popescu
Marti, 16.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a publicat primele imagini și informații cu A35 L, versiunea cu ampatament mărit cu 6 centimentri comparativ cu varianta standard internațională a modelului de performanță. A35 L va fi comercializată exclusiv pe piața chineză.

Mercedes-AMG A35 Sedan s-a lansat la nivel internațional cu numai câteva săptămâni în urmă, iar producătorul german a anunțat acum și versiunea dedicată pieței din China.

Întrucât clienții din țara asiatică sunt fani ai versiunilor cu ampatament mărit, Mercedes-Benz a dezvoltat special pentru această piață noul AMG A35 L.

Așa cum era de așteptat, nouatatea principală a acestei versiuni este creșterea ampatamentul de la 2729 la 2789 milimetri, astfel că pasagerii din spate vor avea un spațiu suplimentar de 6 centimetri pentru genunchi. În rest, Mercedes-AMG A35 L păstrează elementele de design ale versiunii internaționale, cu elemente de caroserie inspirate din lumea sporturilor cu motor, spoilere mai agresive, prize de aer mai generoase și o aripă spate discretă.

O altă schimbare este că modelul pentru China este echipat cu jante de 19 inch, în timp ce acestea sunt doar opționale pe versiunea internațională, care mizează standard pe jante de 18 inch.

Sub capotă, Mercedes-AMG a optat pentru același motor ca în cazul versiunii internațională, astfel că vorbim despre un propulsor pe benzină de 2.0 litri capabil să producă 306 cai putere la 5.800 rpm și un cuplu maxim de 400 Nm între 3.000 și 4.000 rpm.

Ca urmare a ampatamentului mai lung, performanțele sunt insesizabil mai scăzute: accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.9 secunde pentru versiunea cu ampatament mărit, comparativ cu cele 4.8 secunde de care are nevoie versiunea internațională.

Mercedes-AMG A35 L va fi produs la uzina pe care Daimler o deține în China în parteneriat cu constructorul local BAIC, însă motorul va fi importat de la uzina Kolleda din Germania.

Via Daimler

Comentarii (3)

  • De ce doar in China?
    1 0
  • Costel
    armonia estetica longitudinala pentru A 35 L ii superioara variantei standard , foto 1 confirmandu-mi binefacerile designului si pentru un model EWB
    blamarea n-o mai risc fiindca is rutinat deja cu ea :D

    mai raman doar cu dilema lansarii / comercializarii acestei declinari tocmai intr-o zona geografica al carui material genetic nu obliga la o valoare atat de generoasa a pasului dintre axe dar si convingerea ca nu is posibile de lamurit toate aspectele intr-o singura interventie pe AM ce tin de declinarea in trei volume pentru compacta softcore AMG
    2 0
  • Tocmai au anuntat ca A45 va avea 420 CP.

    A35 umple golul pana la variantele civile aproeape de mijlocul distantei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru