Mercedes-AMG GT3 Edition 55: 659 CP și producție limitată la 5 exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 24.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG extinde pachetul aniversar Edition 55 și la modelul de competiție Mercedes-AMG GT3. Producția va fi limitată la 5 exemplare, iar prețul pornește de la 625.000 de euro.

Divizia de performanță a producătorului din Stuttgart continuă seria de modele speciale, dezvoltate pentru a marca cei 55 de ani de activitate. Acum, pachetul Edition 55 a fost extins și la modelul de competiție Mercedes-AMG GT3.

Trebuie spus din capul locului că noul Mercedes-AMG GT3 Edition 55 nu este omologat FIA, ceea ce înseamnă că nu poate lua parte la evenimente organizate sub egida Federației.

Totodată, înseamnă că mașina nu are anumite limitări impuse de regulamentul FIA. În primul rând, motorul V8 de 6.3 litri dezvoltă 659 CP, cu 101 CP mai mult decât modelul de GT3.

Mai mult, sistemul de evacuare din Inconel este mai puțin restrictiv.

Caroseria este finisată în nuanța Gri Alpin din catalogul Manufaktur. Nu lipsesc accentele roșii și grafica specială Edition 55. Elementele aerodinamice sunt acoperite cu o vopsea mată.

La interior, scaunele vin brodate cu emblema aniversară, iar o placuță montată pe consola centrală te anunță că te afli la bordul unui Mercedes-AMG GT3 special.

Unul care va fi replicat în doar 5 exemplare.

Viitorii proprietari vor primi, de asemenea, un ceas IWC Schaffhausen confecționat din titan. Seria de șasiu a mașinii este gravată pe capacul din spate.

Așa cum spuneam, Mercedes-AMG GT3 Edition 55 pornește de la 625.000 de euro.

via Mercedes-AMG

Comentarii (2)

  • Bine că sunt doar 5 exemplare
    2 3
  • Seriff
    @Mike, era nasol pentru planeta daca erau 6 nu?
    Dar cand se polueaza la greu ca sa se produca baterii pentru masini electrice, dar cand curentul se realizeaza pe baza de carbune? Dar cand din fiecare aeroport decoleaza un avion la fiecare 5 minute?
    Dar cand se produc masini electrice in fabrici care polueaza cum e?
    Toata ziua tipi ca termicele polueaza, de fapt electricele polueaza mai mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru