Mercedes-AMG prezintă noul AMG GT2, o mașină de 707 cai putere construită pentru circuit

de Tiberiu Safta
Joi, 08.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a dezvăluit oficial noul AMG GT2, un model creat special pentru circuit. Noul model dispune de un motor de 707 cai putere și de componente specifice pentru competiție. Mașina va debuta pe circuit în sezonul 2023.

Divizia de performanță Mercedes-AMG își extinde gama de modele create special pentru cursele GT cu noul AMG GT2. Așa cum reiese din nume, noul model de competiție al germanilor este construit sub egida regulamentului GT2, o categorie plasată între clasele GT3 și GT4 în lumea motorsportului.

Evident, noul Mercedes-AMG GT2 este bazat pe modelul de serie, însă prezintă o serie de modificări speciale. Mai întâi, avem sub capotă un motor V8 de 4.0 litri biturbo, care livrează maxim 707 cai putere și un cuplu de 800 Nm. Puterea este transmisă către roțile din spate cu ajutorul unei cutii secvențiale cu 6 trepte, acționate prin padele amplasate în spatele volanului.

Fiind o mașină de curse, AMG GT2 vine echipat și cu un diferențial reglabil, alături de alte sisteme de asistență ajustabile, precum ABS-ul și sistemul de control al tracțiunii. Pentru frâne sunt folosite discuri ventilate din material compozit și cu etriere cu 6 pistoane pentru frânele din față, respectiv cu 4 pistoane pentru cele din spate.

Inclusiv suspensia, confecționată din aluminiu, este reglabilă.

La exterior avem câteva elemente aerodinamice care să sporească forța de apăsare.

Eleronul din spate este reglabil, iar jantele de 18 inch sunt încălțate în anvelope netede, de competiție.

Habitaclul modelului de competiție prezintă numeroase elemente din fibră de carbon, alături de un roll-cage și un scaun de tip scoică pentru pilot. Volanul are o formă asemănătoare cu cele văzute la monoposturile de Formula 1, iar în spatele său este montat un ecran digital care afișează toate informațiile necesare despre mașină în timpul unei curse.

Consola centrală conține mai multe comenzi și butoane cu funcții speciale, iar modelul de competiție este echipat inclusiv cu un aer condiționat. În total, noul AMG GT2 cântărește mai puțin de 1400 de kilograme, fără pilot și lichide.

Noul Mercedes-AMG GT2 va fi vândut echipelor care participă în cursele din categoria GT2. Constructorul german va efectua teste de anduranță cu noul model pe Nurburgring, înainte ca acesta să debuteze oficial în sezonul 2023.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru