Mercedes-AMG Project One ar putea intra în producție la mijlocul anului viitor

de Alexandru Monenciu
Vineri, 15.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, producția hypercar-ului Mercedes-AMG Project One ar putea debuta pe parcursul lui 2022. În ultimul timp, prototipul a fost surprins tot mai des în teste, atât pe legendarul circuit Nurburgring, cât și pe drumurile publice.

Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, și Dieter Zetsche (fostul șef Mercedes-Benz) au dezvăluit în 2017 prototipul Mercedes-AMG Project One. Un hypercar dezvoltat în jurul propulsorului hibrid pe care marca germană îl folosește în Formula 1.

Modelul de serie urmează să fie replicat în doar 275 de exemplare și toate sunt deja vândute.

Numai că dezvoltarea unei astfel de mașini, care să și poată fi condusă pe drumurile publice, nu este deloc o treaba ușoară. Tocmai de aceea, intrarea în producție a fost amânată de mai multe ori.

Potrivit celor de la Autocar, constructorul german de automobile ar fi rezolvat majoritatea problemelor, astfel că producția lui Mercedes-AMG Project One ar putea începe la mijlocul anului viitor.

Mai mult, prototipul a fost surprins tot mai des în teste, atât pe legendara buclă nordică a circuitului Nurburgring cât și pe drumurile publice. Un semn clar că hypercar-ul cu motor hibrid, capabil de peste 1.000 de cai putere, este tot mai aproape să intre pe linia de asamblare.

via Autocar

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Ce design atipic pentru grandiosul (de odinioară) MB.

    Luând în calcul şi e-siluirea de sorginte oculto-politică, nu pot conchide decât: ce sfârşit dezolant al memorabilei epopei a automobilului…
    7 10
  • Arata foarte bine. Unul dintre cele mai reusite hypercar-uri din ultima vreme. Sper ca si performantele dinamice vor fi pe masura. Un mare plus din partea mea.
    9 7
  • Mircea Badea
    e deja depasita acum. sa-i mai puna inca 1000 de cai, eventual un motor electric.
    10 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru