Mercedes anunță primele modele AMG Sport. Unul dintre ele va fi GLE450 Coupe, rival al lui BMW X6

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat modelele care vor inaugura noua gamă AMG Sport: C450 și GLE450 Coupe. Ambele vor fi expuse la Detroit și vor rivaliza cu modele BMW din gama M Performance.

La finalul lunii trecute, Mercedes anunța oficial intenția sa de a lansa o gamă intermediară, poziționată între modelele de serie și cele ale diviziei de performanță AMG. Germanii susțineau că gama se va numi AMG Sport și va concura cu BMW M Performance.

Mercedes anunţă o nouă gamă: AMG Sport, concurentă cu BMW M Performance

Teaserul care a însoțit anunțul anticipa și primele modele, un C-Klasse și viitorul SUV coupe, rival pentru BMW X6, botezat GLE. Astăzi, Mercedes a făcut lumină asupra intențiilor sale, anunțând oficial cele două modele care vor sparge gheața și vor inaugura noua gamă AMG Sport.

Mercedes C450 AMG Sport

Primul dintre ele va fi C450 AMG Sport, o versiune sportivă a sedanului mediu, care va folosi un motor V6 bi-turbo capabil să dezvolte cu numai 125 de cai putere mai puțin decât versiunea AMG pură. Asta înseamnă că noul C450 AMG Sport ar urma să ofere fie 385, fie 351 de cai putere, în funcție de versiunea AMG la care ne raportăm: C63 AMG S sau C63 AMG standard.

Mercedes GLE 450 Coupe AMG Sport

Esential 125 de cai putere va fi diferența de putere între modelele AMG pure și cele ale diviziei sportive AMG Sport.
Cel de-al doilea model va fi, într-adevăr, noul GLE Coupe, rivalul actualului BMW X6, primul SUV coupe creat la Stuttgart și primul reprezentant al noii nomenclaturi folosite pentru botezarea SUV-urilor Mercedes.
Deși este bazat pe ML, el va fi numit GLE Coupe pentru a sublinia platforma comună cu E-Klasse. Bineînțeles, și actualul ML își va schimba numele în GLE odată cu faceliftul de jumătatea carierei.

Mercedes va schimba numele SUV-ului ML în GLE

Primul GLE cu care vom face cunoștință se va numi GLE 450 AMG Sport și va fi propulsat de același V6 bi-turbo ca în cazul lui C450 AMG Sport. Asta înseamnă că și SUV-ul Coupe va avea cu 125 de cai mai puțin decât un ML semnat de AMG. Și în acest caz avem două posibilități, pentru că pe piață există în prezent ML63 AMG și ML 63 AMG Performance Package. Primul oferă aproape 525 de cai, iar al doilea aproape 560.

După o matematică simplă ajungem la concluzia că GLE450 Coupe AMG Sport va fi disponibil fie cu 433, fie cu 400 de cai putere. Ambele mașini vor fi prezentate oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit, programat să își deschidă porțile în data de 12 decembrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru