Mercedes-Benz confirmă numele Maybach pentru viitorul S-Klasse cu ampatament mărit

de Sebastian Toma
Luni, 20.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va lansa luna viitoare un S-Klasse mai lung, iar modelul va purta şi numele Maybach, confirmă oficialii companiei într-un interviu pentru Car&Driver.

Esential 5.5 metri este lungimea estimată a viitorului model de la Mercedes-Benz care va purta numele Maybach.
Mercedes-Benz S-Klasse primeşte luna viitoare o versiune şi mai lungă decât cele din actuala ofertă, aceasta purtând şi numele Maybach. Vestea vine de la Gordon Wagener, şeful departamentului de design global al mărcii, care a confirmat noua versiune şi numele său în cadrul unui interviu acordat americanilor de la Car&Driver. Respectiva versiune Maybach va beneficia de mai multe echipamente faţă de ceea ce se găseşte în oferta S-Klasse şi va avea o lungime totală de aproximativ 5.5 metri. Printre dotările vehiculate pentru această versiune se numără cel puţin un scaun care poate fi lăsat pe spate complet în rândul locurilor din spate, iar interiorul va beneficia de materiale speciale, urmând să fie reprezentarea auto a conceptului de "haute couture".

Mercedes-Benz S-Klasse este un succes - peste 100.000 unităţi vândute de la debutul producţiei

Numele Maybach va deveni în viitor o sub-marcă a celor de la Mercedes-Benz în aceeaşi măsură în care se întâmplă şi cu AMG, explică Wagener.

Acest lucru anunţă noi versiuni de top ale unor modele Mercedes-Benz comercializate alături de numele Maybach. Următorul model aşteptat să primească această transformare este GL. După GL "Maybach", ar putea urma versiuni noi ale lui S-Klasse Coupe sau S-Klasse Cabriolet. Cel mai probabil, modelele mai mici din gama Mercedes-Benz nu vor primi prea curând versiuni "Maybach", în vederea evitării diluării conceptului de versiune Maybach.

FEATURE: Maybach moare în 2013. Ce rămâne în urma brandului german?

Pentru cei care au uitat, Maybach era o marcă separată a concernului Daimler, care a fost închisă pe fondul vânzărilor slabe. Aici puteţi citi povestea Maybach.

Daimler a oprit producţia la Maybach cu şase luni înainte de termenul anunţat

Urmareste Automarket

În prezent, gama S-Klasse este oferită în două versiuni de ampatament: 3.035 milimetri şi 3.165 milimetri.

Versiunea de top este aşteptată să aibă un ampatament cu 254 de milimetri mai mare decât cel al celui mai lung S-Klasse disponibil în gama standard. În ceea ce priveşte detaliile tehnice, maşina este aşteptată să fie echipată cu o motorizare V12 supraalimentată şi cu sistemul Magic Body Control, care adaptează suspensia la drum folosind un sistem complex de camere video.

Brabus va construi limuzina Mercedes-Benz S-Klasse Pullmann de 6.4 metri

Via Car&Driver

Comentarii (1)

  • foarte sec...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru