Mercedes-Benz EQB, destinat publicului european: până la 292 CP și versiune cu 7 locuri

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea europeană a SUV-ului electric Mercedes-Benz EQB a debutat oficial. Clienții de pe Bătrânul Continent au la dispoziție două versiuni cu până la 292 de cai putere și 419 kilometri autonomie.

SUV-ul electric Mercedes-Benz EQB, dezvoltat pe arhitectura lui GLB, a debutat oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, la jumătatea lunii aprilie. Acum a venit momentul să facem cunoștință și cu versiunea care urmează să fie comercializată pe piața europeană.

Clienții de aici au la dispoziție două versiuni de motorizare: EQB 300 4Matic și EQB 350 4Matic. Ambele sunt echipate cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Dacă primul se laudă cu 228 CP și 390 Nm, cel de-al doilea este capabil de 292 CP și 520.

Indiferent de motorizarea aleasă, bateria are o capacitate de 66.5 kWh. Autonomia declarată de producător este de 419 kilometri, în ciclul WLTP. Aceasta poate fi încărcată atât la prize AC cu 11 kW, cât și la prize rapide cu puteri de 100 kW.

Spre deosebire de rivali, noul Mercedes-Benz EQB poate găzdui până la 7 pasageri. Totuși, susțin germanii, pe ultimul rând de scaune pot sta doar persoane cu o înălțime mai mică de 162 centimetri.

via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • Bibiloi
    Deci jogger de România îl bate la fund dpdv al spațiului interior deși costă de 3 ori mai puțin.
    6 7
  • Bibiloi
    Deci jogger de România îl bate la fund dpdv al spațiului interior deși costă de 3 ori mai puțin.
    6 6
  • Bibiloi
    Deci jogger de România îl bate la fund dpdv al spațiului interior deși costă de 3 ori mai puțin.
    6 6
  • Edikkk
    Hi hi hi, deci 3 comentarii identice cu 3 voturi negative şi 3 voturi pozitive...

    Nu am votat, pentru că nu vreau să stric echilibrul, dle bibiloi

    Apoi, da, Dacia are mai mult spaţiu, dar ce fel arată Mercedes şi ce fel arată Dacia. Sunt maşini pentru nişe, venituri diferite.
    5 6
  • ACE - Craiova
    EQB are doua lucruri pozitive de semnalat:
    - se va produce langa Romania (in Ungaria mai exact) iar in cazul in care acum 6-7 ani tara noastra avea autostrazile si facilitatile vecinilor, se putea produce chiar la noi;
    - bateria cu o capacitate mai mare decat cea initiala (de lansare) va duce modelul prezentat catre o autonomie cel mai probabil de 500 (550) km, inlaturand acel fenomen de range anxiety datorat in primul rand lipsei infrastructurii de incarcare de mare putere din Estul Europei - in principal.

    Daca si pretul va fi unul destul de rezonabil (pentru segmentul din care face parte), vanzarile vor fi excelente.

    MULT SUCCES MERCEDES BENZ!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru