Mercedes-Benz lucrează la o versiune electrică a lui S-Klasse

de Sebastian Toma
Vineri, 07.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Mercedes-Benz pregătesc o versiune electrică a lui S-Klasse. Aceasta ar urma să fie lansată peste câţiva ani şi a fost anunţată de un oficial al mărcii într-un interviu acordat britanicilor de la Top Gear.

Esential 500 de LED-uri foloseşte Mercedes-Benz S-Klasse pentru a economisi energie în vederea reducerii consumului de carburant.
Mercedes-Benz S-Klasse va primi în viitorul apropiat o versiune electrică, anunţă englezii de la Top Gear. În urma unui interviu cu Dr. Uwe Ernstberger, şeful departamentului de modele de segment superior de la Mercedes-Benz, englezilor le-a fost confirmat debutul acestei versiuni a lui S-Klasse. Pentru moment, aceasta nu îşi are locul în gamă şi nu este cerută de clienţi, dar inginerii germani lucrează la o asemenea versiune pentru momentul în care va fi dorită. La fel ca orice alt vehicul electric, problema va fi la nivelul acumulatorilor, spune Uwe Ernstberger, fiind necesară dezvoltarea unei tehnologii care să asigure o capacitate cât mai mare a acumulatorilor într-un ambalaj cât mai redus ca dimensiuni şi masă.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe, înlocuitorul lui CL, se prezintă

S-Klasse a renunţat complet la becurile conveţionale în favoarea LED-urilor. Decizia a fost luată din motive de conservare a energiei, LED-urile fiind mai eficiente şi mai durabile decât becurile convenţionale.

Spre deosebire de alte modele, S-Klasse nu poate să-şi piardă din dotările de confort odată cu transformarea în automobil electric.

Tocmai de aceea, inginerii au o provocare şi mai serioasă în faţă, aceea de a nu pierde nici din volumul portbagajului, nici din confortul ocupanţilor prin instalarea de acumulatori. În tot acest timp, dotările de confort cu care este echipat S-Klasse impun potenţiale probleme de autonomie atunci când toate elementele sunt în funcţiune, iar nava-amiral a nemţilor ar trebui să ofere o autonomie comparabilă cu cea a unui model cu propulsie convenţională şi să asigure performanţe comparabile.

Rolls-Royce a propus o versiune electrică a lui Phantom, dar aceasta nu a fost dorită de clienţi, aşa că a fost eliminată din planurile imediate ale mărcii britanice.

Urmareste Automarket
În plus, S-Klasse este modelul pe care nemţii de la Mercedes-Benz vor să-l facă autonom, iar versiunea electrică ar fi bancul perfect de testare a noilor tehnologii.
Chiar şi în această direcţie, germanii au o dilemă: cât de departe se poate merge pe termen scurt? În cazul în care maşina va fi autonomă în contextul legal actual, ar putea apărea anumite probleme în gestionarea responsbilităţii în cazul unui accident. Cei de la Mercedes-Benz lucrează activ la problemă din partea tehnică şi tehnologică, aşteptând contextul legislativ propice pentru lansarea versiunii autonome a lui S-Klasse.

Via TopGear

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Felicitari Tesla.
    AI deschis o usa foarte importanta si acum multi te vor urma.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru