Mercedes-Benz ML Guard, primele informaţii despre versiunea blindată a noului ML

de Sebastian Toma
Marti, 12.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a dezvăluit primele informaţii despre versiunea Guard a noii generaţii ML. Vorbim despre un model blindat care prezintă aspectul unui ML standard, dar care oferă un nivel superior de protecţie pentru ocupanţii săi.

Mercedes-Benz a prezentat primele detalii ale versiunii Guard a lui ML, un model blindat care prezintă acelaşi aspect ca un ML, dar furnizează protecţie de nivel VR4. Clasa VR4 semnifică protecţie la arme care au calibrul până la .44 sau la pistoale de 9 milimetri. Certificarea respectivă este oferită şi stabilită de Beschussamt Mellrichstadt, autoritatea balistică germană, care testează maşinile respective la unghiuri de tragere de 90 şi 45 grade. Versiunea Guard a lui ML este disponibilă doar în compania motorizărilor ML350 BlueTec şi ML500, iar caroseria sa este întărită în mai multe zone cu materiale speciale pentru a rezista la gloanţe şi diferite proiectile. După cum era şi normal, modelul blindat este achipat cu anvelope run-on-flat, care permit rularea la viteze de până la 80 km/h, pe distanţe de până la 30 kilometri.

Motorul versiunii 350 BlueTec este un V6 diesel de 258 CP ;i 620 Nm, pe când versiunea ML500 are un "benzinar" V8 de 408 CP şi 600 Nm. Ambele motoare sunt cuplate în standard transmisiei 7G-Tronic Plus.

Versiunea diesel accelerează de la 0 la 100 km/h în 9.4 secunde, pe când versiunea pe benzină necesită 6.5 secunde pentru aceeaşi manevră. Indiferent de motorizare, ML Guard este limitat electronic la o viteză maximă de 210 km/h.

Urmareste Automarket
Preţurile noului ML Guard pornesc de la 105.050 euro pentru versiunea diesel, respectiv 118.650 euro pentru versiunea ML500 Guard. Gama Guard de la Mercedes-Benz include şi modelele E250, E350, E350 BlueTEC, E500, S600, S600 Pullmann şi G500.
Cei de la Mercedes-Benz nu sunt singurii care oferă vehicule blindate modificate de fabrică, BMW având programul "Security" care face acelaşi lucru. În ambele situaţii, scopul inginerilor este de a construi o maşină blindată care să nu răpească prea mult din calităţile modelului standard şi să nu fie diferenţiată de aceasta prin mijloace vizuale.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Sa vedem cand alti producatori vor ajunge macar la nivelul BMW si Mercedes.
    11 6
  • zarnesteanu
    Mirjidis este cool .......za best of za best you give'me cool........
    Help,HELP how is the dog hungry?
    1 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru