Mercedes-Benz pregătește în secret o gamă de mașini electrice. Numele său: Ecoluxe

de Mircea Meșter
Duminica, 28.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama de modele "i" de la BMW și gama "e-tron" de la Audi vor avea rivali direcți din partea celor de la Mercedes-Benz. Numele platformei și a liniei de modele electrice va fi, spun voci din presa germană, Ecoluxe.

Trendul pe care Tesla Motors l-a pornit în industria auto începe să acopere încet toți constructorii mari. Mașinile electrice, văzute acum câțiva ani ca un soi de moft al unor producători auto și ca o soluție pentru viitorul îndepărtat, devin o realitate palpabilă, iar vânzările acestui tip de automobile reușesc să crească de la an la an. În aceste condiții, lansarea gamei "i" de la BMW și anunțul oficial al celor de la Audi, care au recunoscut ieri că vor dezvolta mașini pur electrice în următorii trei ani, vin ca o confirmare a faptului că drumul industriei va trece în următoarea perioadă printr-o schimbare radicală.

Deși a testat apele prin versiuni electrice ale unora dintre modelele sale, B-Klasse și Smart EV fiind cele mai bune dovezi în acest sens, Mercedes-Benz nu a prezentat niciodată planuri clare legate de dezvoltarea unor modele pur electrice care să se lupte de la egal la egal cu mașini precum Tesla Model S sau viitoarele Model X - SUV-ul pregătit și anunțat de constructorul american - și Model III, o electrică premium de dimensiunile lui Seria 3 care va apărea pe piață în cursul anului 2015.

Totuși, publicație germană Autobild anunță faptul că Daimler dezvoltă în secret o platformă dedicată 100% modelelor electrice, aceasta aflându-se în acest moment în teste. Numele gamei de modele cu emisii zero ar urma să fie Ecoluxe, iar mașinile pe care le va acoperi acest nume vor fi pe piață până la finalul acestui deceniu.

Conform primelor informații venite dintre Germania, platforma Ecoluxe le va da posibilitatea celor de la Mercedes de a dezvolta modele pe o plajă largă de dimensiuni, cel mai mic urmând să fie de talia lui C-Klasse, iar cel mai mare de mărimea lui S-Klasse. SUV-urile nu sunt nici ele excluse din această ecuație, platforma Ecoluxe urmând să ofere posibilitatea implementării tracțiunii integrale.

via Motor Report

Comentarii (7)

  • Foarte interesant ! Destepti baieti !
    10 1
  • joe.giorgica
    si uite asa pretul petrolului se v-a duce si mai in jos
    9 10
  • Pretul scazut al petrolului e o chestie temporara si cine invoca asa ceva devota lipsa de viziune...plus de asta legislatia europeana cu privire la emisii nu-i blanda deloc, ci ustura al naibi de tare... '
    Prost sa fii sa crezi DOAR in petrol !
    13 1
  • totul se reduce intr-un final la...............................BANI indiferent de aparente:petrol, curent,hidrogen,FIE CHIAR SI......APA etc.daca credeti in vreo imbunatatire va inselati amarnic indiferent ca va evolua tehnica sau nu, taxe impozite si alte forme de plati inventate de minti perverse..TOT VETI PLATI!!!!!!!!!! vi se pare normal sa platiti taxa de prima inmatriculare? TOTUSI.................O PLATITI.SISTEMATIC SI SUBTIL:VETI MAI PLATI SI MULTE ALTELE.de ce?EI stiu asta si vor mai pune si alte sarcini in spatele prostimi.ATAT TIMP CAT VOR EXISTA MASE PRODUCTIVE DE BANI ....VOR EXISTA METODE LEGALE DE STORS BANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AICI MORALITATEA N-ARE NICIO TREABA.CE ESTE INSA CEL MAI TRIST E FAPTUL CA NE ADAPTAM SI LA UN MOMENTDAT NI SE PARE CHIAR NORMAL....TOATE ACESTEA RAMANAND MOSTENIRE COPIILOR NOSTRII CONTINUAND SCLAVIA FARA CARTEASCA.
    7 6
  • mishazaitev
    Intr-adevar, pentru cei mai multi un vehicul electric in acest moment poate sa para un moft. Insa, daca in prezent asemenea masini sunt destinate ecologistilor convinsi sau excentricilor, peste 30 de ani, nu va mai fi asa. Atunci marile companie vor trebui sa le produca de nevoie. E foarte bine ca dezvoltarea incepe din timp, ea incepand de fapt mult inainte sa discutam noi subiectul pe forumuri.

    Ar fi insa de dorit ca atunci cand de voie, de nevoie, vom avea masini electrice (Da-ne-ar Dumnezeu sanatate si pace sa apucam momentul acela), atunci cand le bagam in priza, sa folosim energie produsa tot ecologic. Pentru ca, degeaba ne dam mari ca suntem ecologisti in ceea ce priveste masinile daca energie ce le propulseaze este produsa de centrale pe carbuni sau pe pacura.
    7 1
  • Suna a nume de producator de becuri :)
    5 1
  • slabutz
    Slab......ei sunt deabia la masini electrice, pe cand Toyota e gata sa scoata vehiculul pe hidrogen la productie de serie......Mercedes a ramas grav in urma.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru