Mercedes-Benz pregătește noutăți pentru Citan: utilitara de persoane va primi o nouă identitate și o versiune electrică

de Daniel Popescu
Vineri, 23.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că utilitara de persoane Citan va primi un succesor cu o nouă identitate care va avea și o versiune electrică. Utilitara va fi dezvoltată în continuare în cadrul parteneriatului cu Renault-Nissan.

Mercedes-Benz a anunțat vineri că a luat o decizie cu privire la viitorul utilitarei de persoane Citan, care a fost lansată pe piață în 2012 și a primit o serie de îmbunătățiri în 2015.

Astfel, Mercedes-Benz Citan va primi un succesor care va avea inclusiv o versiune electrică, iar germanii sugerează că utilitara va avea și un nou nume, fără însă să menționeze explicit acest lucru.

"Noul Citan va avea un nou proces de dezvoltare și va fi recunoscut ca un model din gama Mercedes-Benz. Succesorul utilitarei noastre va avea o identitate adecvată brandului", a declarat Marcus Breitschwerdt, șeful diviziei Mercedes-Benz Vans.

În plus, Mercedes-Benz a confirmat că noua generație a utilitarei va fi dezvoltată în continuare împreună cu partenerii din cadrul Alianței Renault-Nissan. Nu este însă clar dacă dezvoltarea va fi comună sau dacă Mercedes-Benz va furniza partenerilor tehnologia după lansarea efectivă a noii generații pe piață.

De altfel, Alianța Renault-Nissan are deja două utilitare cu versiuni electrice, și anume Renault Kangoo ZE și Nissan e-NV200.

Pe de altă parte, anunțul oficial cu privire la continuarea colaborării cu Alianța Renault-Nissan vine să tempereze speculațiile cu privire la intenția celor de la Mercedes-Benz de a renunța la acest parteneriat.

Presa internațională a relatat anterior ca noul CEO Daimler, Ola Källenius, vrea să schimbe radical strategia germanilor în această privință.

Via Daimler

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru